KEMIÖN KIRKKOKIERROS

22.08.2018

Bussireitti: Tampere-Nokia-Vammala-Huittinen

Aamupäiväkahvit juodaan Café Adèlen tunnelmallisessa salissa.

Ensimmäiseksi on vuorossa Kemiön komea kivikirkko sekä sitä ympäröivä kirkkomaa. Pyhän Andreaksen kirkko Kemiössä on yksi Suomen vanhimmista harmaakivikirkoista. Kauniit tähtiholvit on muurattu 1400-luvun puolivälissä. Kirkossa on upea alttari-lasimaalaus, joka on Tohtori Amos Andersonin suunnittelema ja myös kustantama. Hänen hautansa sijaitsee Kemiön kirkkomaalla.

Seuraavaksi suunnataan Västanfjärdiin ja käydään vanhassa puukirkossa. Kirkon rakenne on kahdeksankulmainen ja kirkon katto muistuttaa ylösalaisin käännettynä venettä. Kirkko, joka on rakennettu 1763, on pyhitetty Pyhälle Jakobille.

Ennen lounastaukoa käydään myös Västanfjärdin uudessa harmaakivikirkossa. Se on rakennettu 1912 kansallisromanttiseen tyyliin ja on Helge Ranckenin suunnittelema.

Lounaan jälkeen käydään Dragsfjärdin 1755 vihityssä Adolfin kirkossa, joka on puurakenteinen ristikirkko. Kirkossa on nähtävillä mm. Charlotte af Petersenin 1840-luvulla lahjoittama taulu "Kristus Getsemanessa” ja erityiset valokaarteet joulukäyttöön. Kellotapuli on vuodelta 1763.

Päivän viimeinen kirkkokäynti on Taalintehtaalla. Sen kirkko on rakennettu v.1921- 1922. Kirkon rakennusmateriaali on kuonatiili ja on alun perin tarkoitettu Metodistikirkon käyttöön.

Ennen kotiinlähtöä juodaan iltapäiväkahvit Taalintehtaan torin laidalla.

Matkan hinta: 80 euroa/hlö                                                                                                

Hinta sisältää opastukset, kahvitukset, lounaan ja bussimatkat