KOLMEN KAUPUNGIN KIERROS

14.08.2018

Kristiinankaupunki-Närpiö-Kaskinen

Aloitamme opastetulla kiertoajelulla Kristiinankaupungin ydinkeskustassa, joka mataline puutaloineen ja kapeine kujineen on ainutlaatuinen koko Pohjolassa. Kaupunki on runsaan 360-vuotisen olemassaolonsa aikana säästynyt suuremmilta tulipaloilta, minkä vuoksi sen ruutuasemakaava on pysynyt lähes muuttumattomana.  Käymme Ulrika Eleonoran kirkossa, joka on Suomen parhaiten säilyneitä 1700-luvulla rakennettuja kirkkona sekä Lebellin kauppiaantalossa, joka 1700-1800-luvun sisustuksineen on tärkeä osa Kristiinankaupungin hisoriaa. Talon barokkisali on 1600-luvulta ja ainoa lajissaan Suomessa, kattomaalaukset ja tapetit ovat alkuperäisiä ja vihreä kaakeliuuni luultavasti Suomen vanhin.

Siirtyminen Närpiöön jossa nautimme maittavan lounaan.

Kiertoajelu jatkuu Närpiössä, jossa lyhyen kiertoajelun jälkeen pysähdymme Pyhän Marian kirkon ja 1800-luvulta peräisin olevien noin 150 kirkkotallin luona. Tämän jälkeen käymme Öjskogin puiston museoalueella. Alueella on mm. vanha koulutupa, talonpoikaistalo, apteekkimuseo ja maalaiskauppa.

Matkamme jatkuu Kaskisiin, Suomen pienimpään kaupunkiin. Teemme pienen kiertoajelun keskustassa ja tutustumme Murrayn pariskunnan kodikkaaseen pihapiiriin, jossa on keramiikkapaja ja näyttelytila.

Matkan hinta: 80 euroa/hlö  

Hinta sisältää ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen.     

Matka täyteen varattu, kysy peruutuspaikkoja.