LA-BOHEME OOPPERA, Tampere talo

20.02.2019

Tampere-talossa kello 18.30

Tampereen Oopperan vuoden 2019 oopperatuotantona nähdään Giacomo Puccinin La Bohème. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 9.2.2019. Pariisiin sijoittuva La Bohème on yksi maailman suosituimmista oopperoista, mutta Tampereen Oopperassa se on nähty viimeksi vuonna 1978.

Teoksen ohjaa Suomen ooppera- ja teatteritaiteen kärkiohjaajiin kuuluva Kari Heiskanen.

- La Bohème on oopperataiteen klassisia perustarinoita, ja siinä kuvataan unohtumattomasti traagista rakkautta. Meidän ...Lue lisäätulkintamme lähtee liikkeelle toiveikkuudesta ja nuoruuden riemukkuudesta. Tarinan nuorukaiset elävät huolettomina itseensä keskittyen ja vastuuta karttaen, kunnes rakastetun äkillinen kuolema paljastaa elämän julman lain. Yhtäkkiä nuoret tulevat tuntemaan elämän haurauden, sen arvon ja todellisen rakkauden syvyyden. Oopperamme käsittelee paitsi ihmisen olemisen rajoja, myös elämisen voimaa. Tuomme kauniin tulkintamme 1950–60-luvun taitteen värikkääseen Pariisiin. Tuo ajankohta on samaan aikaan moderni ja eksoottinen, ja vaikka se on monille meistä täysin tunnistettava, siinä on silti menneen maailman kauneutta, kertoo ohjaaja Kari Heiskanen.

Rooleissa nähdään muun muassa maan menestyneimpiin sopraanoihin lukeutuva Helena Juntunen, Staatsoper Unter den Lindeniin kiinnitetty baritoni Arttu Kataja, kotimaisissa kantaesityksissä viime vuonna hurmannut baritoni Waltteri Torikka ja Lappeenrannan laulukilpailun 2016 voittanut sopraano Suvi Väyrynen. Tampere Filharmoniaa johtaa kokenut oopperakapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Ompelijatar Mimin pääroolin Tampereen Oopperan produktiossa laulaa sopraano Helena Juntunen, jolle Mimin rooli on keskeinen: hän on esittänyt Mimiä oopperaproduktioissa kolmesti aiemmin ja on nimennyt myös oman tyttärensä Mimiksi.

- La Bohèmen hienous piilee siinä, että sen tarina ja henkilöt ovat tosia ja aitoja ajasta ja paikasta riippumatta. Kun uskaltaa heittäytyä rakkauteen, ottaa siinä myös ison riskin – se on minulle tämän oopperan ydinsanoma, kertoo Juntunen.

Rooleissa muun muassa:
Helena Juntunen, Mimi
Arttu Kataja, Marcello
Waltteri Torikka, Schaunard
Suvi Väyrynen, Musetta
Oopperan koko miehitys julkistetaan kevään 2018 aikana.
Tampere Filharmonia
Tampereen Oopperan kuoro
Tampereen Oopperan lapsikuoro

Matkan hinta: 120 euroa/hlö

Hinta sisältää oopperalipun etupermannolta ja bussimatkan