MUKAVA PÄIVÄ KIRKKONUMMELLA

07.06.2019

PÄIVÄ KIRKKONUMMELLA                                                                                                    

7.6.2019 (pe) bussireitti Vammala-Nokia-Tampere-Lempäälä-Hämeenlinna

Pokrovan luostari, opastus. Tervetuloa Pokrovaan! Paikallisopas on ryhmää vastassa Pokrovan  portilla.  Pokrovan yksityinen luostarihanke on ensimmäinen Suomen itsenäisyyden aikana toteutettu ortodoksinen luostarihanke. Isä Hariton aloitti projektin vuonna 1995. Vanhan puutarhatilan saattaminen uuteen loistoon on vienyt vuosia, ja työ jatkuu edelleen. Puutarha on entisöity ja kunnostettu, samoin rakennukset. Vanhaan hevostalliin on rakennettu yksi kauneimmista ortodoksisista kirkoista Suomessa. Tunnet kuin olisit tullut ”eri maailmaan”. 

Pokrovan luostari, lounas.                                                                                                              

Opastuksen jälkeen ryhmä nauttii maukkaan lounaan Pokrovan veljestön  Villa Dannebrogissa, joka sijaitsee villilehmuskujan päässä mäen päällä. Nautimme, Lohta moskovalaiseen tapaan, tilli-smetanakastiketta. Pokrovan makea kahvileipä ja kahvi/tee. Yllä oleviin menuihin kuuluu talon mehu tai muu juoma. Ruoat ovat laktoosittomia. Muut erikoisruokavaliot +5 euroa/hlö

Auktorisoitu Porkkala-oppaamme liittyy seuraan Pokrovan portilla. Asiantuntevasti hän  johdattaa ryhmää Kirkkonummen ja Porkkalan alueen mielenkiintoiseen historiaan ja nykypäivän  tapahtumiin.

Hvitträsk, opastus                                                                                                                 

Tutustutaan Hvitträskiin, jonka rakennuttivat vuosina 1901-1903  arkkitehdit Herman Gesellius, Armas Lindgren ja Eliel Saarinen. Hirsistä  ja luonnonkivistä kansallisromanttiseen tyyliin rakennetussa  päärakennuksessa oli sekä yhteinen arkkitehtitoimisto että Saarisen ja  Lindgrenin perheiden kodit. Saarisen koti on nykyisin museona. 

Maatilapuoti, iltapäiväkahvit & ostokset Kirkkonummen Eestinkylässä, Fräsarsin tilalla sijaitsevan Maatilapuodin hyllyt notkuvat paikallisia tuotteita, kuten hilloja, mehuja, hunajaa, vihanneksia, perunaa, makkaraa ja ternimaitoa. Täältä löytää myös kaunista käyttökeramiikkaa, pehmoisia villatuotteita, tuoksuvia kynttilöitä ja paljon muuta. Ryhmälle tarjotaan maittavat iltapäiväkahvit tuoreen pullan kera.  Opas kertoo Fräsarsin tilan vaiheista. Tila on muun muassa nähnyt Porkkalan vuokrakauden.

Lähtö kotimatkalle noin 16.30

Matkan hinta: 98 euroa/ hlö                                                                                                   

Hinta sisältää yllä olevan ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen.