PYHÄMAAN JA VELHONVEDEN RENGASTIE

15.06.2018

Saapuminen Uudenkaupungin vierasvenesatamaan jossa nautimme aamupäiväkahvit.

Lähtö auktorisoidun matkailuoppaan johdolla opastetulle kierrokselle Pyhämaahan ja Velhoveden rengastielle. Lyhyt kierros ennen lähtöä keskusta-alueella. Meno Raumantietä, paluu Lyökintie-Korsaarentie-Lepäistentie. Opastetun kierroksen aikana kuullaan pala niin historia- kuin nykyaikatietouttakin. Velhoveden rengastie vie vierailijan saaristokylien maisemaan, tunnelmaan ja historiaan. Rengastie syntyi, kun kaksi merenlahtea, Ruotsinvesi ja Velhovesi padottiin ja lahdista muodostui suuri makeanvedenallas. Toisella puolen tietä näet makeaa vettä ja toisella puolella merivettä.

Opastetun kierroksen aikana vieraillaan mm. Pyhämaan Telakanranta, idyllisen kauniilla paikalla sijaitseva vierassatama oheispalveluineen. Pyhämaan ranta-aitat (kotiseutumuseo)

Pyhämaan Uhrikirkko Kirkontaustantie 15, Pyhämaa. Harvinaislaatuinen puu-kirkko 1600-luvulta. Maalaukset peittävät kokonaan kirkon katon ja sisäseinät.

Pyhämaan uusi kirkko

Harmaakivikirkko vuodelta 1804 Uhrikirkon vie-ressä. Alttaritaulu on Arvid Liljelundin maalaama.

Ryhmälounas

Paluumatka Pyhämaasta ajellaan reittiä Lyökintie – Korsaarentie - Lepäistentie –Hiuntie

Taidetalo Pilvilinna. Taiteilija Raija Nokkalan naivistista taidetta, hauskoja postikortteja. Pilvilinna on värikäs ja omaperäinen taidetalo, jonka ulko- ja sisäseinät on koristeltu maalauksin. Pihapiirissä pitsimökki, hauska taide-polku ja kahviterassi meren rannalla. Nautimme iltapäiväkahvit.

Matkan hinta: 70 euroa/hlö                                                                                                                 

Sisältäen opastuksen ohjelman mukaisesti, ryhmälounaan, 2 x kahvit ja bussimatkat