RETKELLE SUOMENLINNAAN

08.08.2018

Bussin reitti: Vammala-Nokia-Tampere

Suomenlinnan historia kietoutuu läheisesti Suomen ja Itämeren historiaan. Linnoitus rakennettiin 1700-luvun puolivälissä Ruotsin valtakunnan itäisen puolustuksen kulmakiveksi. Linnoitus siirtyi Venäjän haltuun 1800-luvun alussa ja sen tehtäväksi tuli vartioida Pietariin johtavia laivaväyliä yhdessä Tallinnan ja Kronstadtin laivastotukikohtien kanssa. Suomen itsenäistymisen myötä merilinnoitus liitettiin Suomen valtioon vuonna 1918. Suomenlinnassa on nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille: monimuotoinen luonto, muureja, tykkejä, tunneleita, museoita ja kymmenkunta kahvilaa ja ravintolaa.

Vuorovesibussilla kohti Suomenlinnaa (Kauppatori -Suomenlinnan Tykistölahti) 

Opastettu kävelykierros Suomenlinnassa, kesto 1,5 tuntia                                                                              

Vuonna 1748 käynnistyivät työt, joista alkoi Viaporin historia. Tähän yli 250 vuotta jatkuneeseen tarinaan tutustuu parhaiten opastetulla kierroksella. Kuudelle saarelle rakennettu linnoitus suunniteltiin voittamattomaksi, mutta mysteerisen antautumisen myötä linnoitus tuli kokemaan muun Suomen tavoin Venäjän vallan yli 110 vuotta. Linnoituksessa suunniteltiin sotalaivoja, vannottiin uskollisuutta, juoniteltiin ja järjestettiin juhlia. Linnoitusalueella toteutettavan kävelykierroksen aikana kuullaan linnoituksen vaiherikkaasta historiasta ja nykypäivästä. Kierroksella tutustutaan päänähtävyyksiin kuten Susisaaren suureen linnanpihaan ja aikoinaan maailman suurimpaan kuivatelakkaan.                                                                                                 

Lounas Suomenlinnassa.

Omaa aikaa kierrellä Suomenlinnassa, tutustuen vaikkapa museoihin, putiikkiin ja muuhun Suomenlinnan alueeseen oman kiinnostuksen mukaisesti.

Lähtö lautalla takaisin Helsinkiin (Suomen Tykistölahti-Kauppatori )                      

Matkan hinta: 78 euroa/hlö                                                                                                                                                             

Sisältäen vesibussimatkat molempiin suuntiin, opastetun kävelykierroksen Suomenlinnassa, ryhmälounaan ja bussimatkat