STRUTSITILA, RÖNNVIKIN VIINITILA-HAHKIALAN KARTANO JA VISAVUORI

23.08.2019

Strutsitila Syrjynen  Aamukahvit ensimmäisenä                                                                                                                                          

Tila on Pälkäneläinen perheyritys, eikä ulkopuolista työvoimaa ole ollenkaan. Arin ja Anun apuna ovat aikuiset tyttäret Jenna, Siru ja Essi. Tilalla on noin 200 eläintä, kahvila-myymälä, oma tilateurastamo ja Suomen korkein kota. Vierailijoita käy vuosittain noin 12 000. Opastettu tilakierros, jossa isäntä kertoo tilasta ja eläimistä hauskasti ja kattavasti. Mahdollisuus tuoteostoksiin tilamyymälästä.

Rönnvikin Viinitila, esittely, maistiaiset ja ostokset                                                                            

Rönnvik on pitkän ja vivahteikkaan historian omaava perheyritys. Keväällä 2008 tila siirtyi jälleen seuraavan sukupolven omistukseen, ja tällä hetkellä viinitilaa viedään tarmokkaasti eteenpäin uusien ja entistäkin parempien tuotteiden ja palveluiden luomiseksi. Esimerkkinä jatkuvasta kehitystyöstä panimo, jonka toiminta käynnistyi Rönnvikissä keväällä 2014. Viinitilan ja monipuolisen matkailutoiminnan lisäksi Rönnvik on moderni ja kehittyvä maatila, jonka pääasiallinen tuotantosuunta on siipikarjan kasvatus.

Hahkialan kartano, • Lounasbuffet • Noin tunnin opastettu kierros Hahkialan Kartanon barokkipuutarhassa* kartanon puutarhurin opastuksella. Kierroksen aikana tutustutaan puutarhan neljään osioon; läntiseen-, eteläiseen- itäiseen- ja pohjoiseen puutarhaan, jotka ympäröivät päärakennusta. Lisämaustetta kierrokselle tuo nykyisen isännän, Karl Fazerin, puutarhaan tuomien patsaiden tarinat.   Hahkialan Kartanon puutarha on yksi Suomen varhaisimpia muotopuutarhan toteutuksia, jonka suunnitteli aikansa tunnetuin puutarha-arkkitehti Paul Olsson. Hän suunnitteli samaan aikaan isänsä kanssa myös Kultarannan puutarhan, mutta Hahkialan suunnitelmat valmistuivat ensin. Kartanon puutarhassa kukkii läpi kasvukauden ja erikoisuuksina mainittakoon muotoon leikattava Suviruusuaita sekä hienot pionipenkit. 

Visavuori                                                                                                                                                                           

Opastettu kierroksemme kiertää Visavuoren ateljeen ja asuinrakennuksen, opas kertoo tarinoita Emil Wikströmistä ja hänen elämästään, sekä Visavuoren rakennuksista.  Ryhmä johdatellaan kierroksen jälkeen tai ennen kierrosta Kari-paviljonkiin, missä jokainen saa tutustua näyttelyyn omatoimisesti. Kari-paviljongissa on esillä Kari Suomalaisen pilapiirrosnäyttely sekä vaihtuvia näyttelyitä. Kari-paviljongissa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä. Yläkerran näyttelytilassa on esillä Karin pilapiirrosnäyttely, joka vaihdetaan eri teemojen mukaisesti aika ajoin. Visavuoren kokoelmissa on yli 8000 Karin piirrosta, joten materiaalia näyttelyihin riittää. Alakerran näyttelytilassa järjestetään sekä omien kokoelmien että vierailevien taiteilijoiden näyttelyitä. Visavuoren puutarha ja puoti ovat myös tutustumisen arvoiset. 

Matkan hinta: 95 euroa/ hlö                                                                                                                                        S

isältäen oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksen