TAMMINIEMI, KESKUSKIRJASTO OODI JA HIETANIEMEN HAUTAUSMAA

16.05.2019

TAMMINIEMI, KESKUSKIRJASTO OODI JA HIETANIEMEN HAUTAUSMAA                                                                 

bussireitti Vammala-Hämeenkyrö-Ylöjärvi-Tampere

Tamminiemi                                                                                                                                                               

Tamminiemi huokuu Suomen sodanjälkeistä historiaa Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen presidenttikausilta. Museossa on esillä myös suomalaista muotoilua, taidetta ja presidentti Kekkosen saamia lahjoja. Päätoimittaja Amos Andersonin 1940 valtiolle lahjoittama Tamminiemen huvila on ollut kolmen presidentin, Risto Rytin (1940-1944), Gustaf Mannerheimin (1944-1946) ja Urho Kekkosen (1956-1981) virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö. Erityisesti presidentti Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden aikana nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Presidentti Kekkosen kuoleman jälkeen Tamminiemi avattiin museona joulukuussa 1987. Museota esitellään autenttisessa, presidentti Kekkosen aikaisessa 1970-luvun asussa.                                             Opastettu kierros museossa.

Helsingin Keskuskirjasto Oodi, on elävä kohtaamispaikka Kansalaistorilla, aivan Helsingin sydämessä. Omatoimista tutustumista uuteen kirjastokeskukseen. Oodia on ilo tutkia itsenäisesti omaan tahtiin. Kaikissa kerroksissa on selkeät opasteet, ja infopisteistä on saatavilla pohjakarttojen avulla voi kiertää helposti Oodissa.

Ryhmäruokailu

Hietaniemen Hautausmaa, on Helsingin kantakaupungin länsilaidalla sijaitseva hautausmaa, joka on perustettu vuonna 1829. Se sijaitsee suurimmaksi osaksi Lapinlahden osa-alueella, lukuun ottamatta pohjoista osaa Etu-Töölössä. Hietaniemen hautausmaa on suosittu turistikohde, sillä sinne on haudattu huomattavan paljon Suomen historian merkkihenkilöitä 1820-luvulta alkaen, mukaan luettuina useimmat edesmenneet tasavallan presidentit. Opastettu kävelykierros hautausmaalla Suomi 100 teemalla.  Käynti Mauno Koiviston muistomerkillä.

Matkan hinta: 75 euroa/ hlö                                                                                                      

Hinta sisältää museovierailun opastuksineen, ryhmälounaan ja kierroksen Hietaniemen hautausmaalla oppaan johdolla.

​Matka täyteen varattu, kysy mahdollisia peruutuspaikkoja