RETKIPÄIVÄ BENGTSKÄRIN MAJAKALLE & ÖRÖN LINNAKESAARELLE

16.08.2019

RETKIPÄIVÄ BENGTSKÄRIN MAJAKALLE & ÖRÖN LINNAKESAARELLE                                 

16.8.2019

Vietä unohtumaton kesäpäivä tutustumalla Bengtskärin majakkaan ja salaperäiseen Öröön Linnakesaareen.                                                         

Bengtskärin majakka on saaristomeren uhkein ja vaikuttavin nähtävyys, jonka jyhkeät kiviseinät ovat nähneet monet historiamme vaiheikkaat tapahtumat. Yhdeksän vuosikymmenen ajan majakka on ohjannut tuhansia merenkävijöitä turvallisille väylille.                                                                                                                     

Örö ihastuttaa ainutlaatuisella luonnollaan, tsaarinaikaisilla kasarmeillaan ja nupulakiviteillään. Sata vuotta suljettuna sotilasalueena ollut Örön linnakesaari tutustuttaa rannikkopuolustuksemme historiaan Venäjän tsaarin ajoilta nykypäivään. Saaren päänähtävyydet ovat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Linnakehistoriansa ansiosta ulkosaariston Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä. Opastetut retket linnakkeelle 2006 alkoivat Merivoimien poikkeusluvalla. Siitä sai alkunsa suositut Örön retket. Nyt luonnonkaunis saari on avannut ovensa kaikille Örössä on historiaa, tykkejä, mukulakiviteitä, luonnonrantoja ja auringon paahtamia perhosniittyjä.

Saapuminen Kasnäsiin noin kello 10.30.                                                                          

Pieni jaloittelun mahdollisuus ennen siirtymistä alukseen.

Lähtö Kasnäsin laiturista kello, jatkamme matkaamme Örööseen.                                     

Merimatka 45 min/suunta  

Saapuminen Öröseen Opastetulla kävelykierroksella tutustumme linnakesaareen ainutlaatuiseen luontoon ja historiaan. 12 tuuman Obuhov tykin esittely ja tykkipihalla käynti.

Ryhmälounas noutopöydästä Örössä

Siirtyminen alukseen ja siirtyminen Majakalle, merimatka kestää noin 45 min.

Perillä teemme opastetun kierroksen joka kestää noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen omaa aikaa tutustua majakkasaareen. Majakkaan mahdollisuus kivuta, 252 porrasta. Kohteessa on myös majakkamuseo sekä myynnissä majakka-aiheisia matkamuistoja.  

Siirtyminen takaisin alukseen kello 16.45 ja matka takaisin Käsnäsiin alkaa Paluumatkalla kahvit kastamisen kera aluksessa.

Kasnäsiin palaamme noin kello 18.00 Siirtyminen omaan bussiimme ja kotimatka voi alkaa.     Paluu takaisin Sastamalaan noin kello 22 ja Tampereelle noin kello 23

Matkan hinta: 135 euroa/hlö

Hinta sisältää Merimatkan Kasnäs- -Örö- Bengtskär -Kasnäs , Opastuksen ohjelman mukaisesti, (historia- ja luonto-opastus) sekä Obuhov-tykin esittely sisätiloissa,. Lounas Örössä. Kahvi/tee ja makea kahvileipä veneessä paluumatkalla sekä bussimatkat

Huom! Pitkä retkipäivä. Hyvä varata hieman evästä matkaan ja huolehtia nesteytyksestä. Vaatetus Suomen kesään sopivaa, hyvät kengät.

Matka ei sovi liikuntaesteisille, kävelyä, maasto epätasaista.                                                       

Säävaraus: Kova tuuli voi joskus estää rantautumisen majakalle