RUSKAMATKA ENONTEKIÖLLE

12.09.2018 - 18.09.2018

RUSKAMATKAT ENONTEKIÖLLE 2018

Enontekiö sijaitsee Suomen Käsivarressa Norjan ja Ruotsin rajalla ja se on pinta-alaltaan Suomen kolmanneksi suurin kunta. Kunnan alueelta löytyy yli 60 % Suomen kaikista tuntureista. Enontekiö on tunnettu laajoista omaleimaisista erämaa-alueista ja siksi se onkin luontomatkailijoiden suosima käyntikohde.

Meillä Enontekiöllä on 350 tunturia, 825 järveä, Euroopan puhtain ilma, 8 vuodenaikaa, 200 päivää talvea, 200 km latuja ja Suomen pisin hiihtokausi, 600 km moottorikelkkauria, talvisin revontulia kolmena yönä neljästä, kesäisin 62 vuorokautta keskiyön aurinkoa, 227 tavattua lintulajia, Norja, Ruotsi ja Jäämeri päivämatkan päässä.

12-18.9.2018 (ke-ti)                                                                                                            

 -Majoitus Hetassa Hetan Majatalossa

1.Matkapäivä

Ensimmäisenä Matkapäivä aamuvarhaisella matkaamme Rovaniemelle. Pidämme matkalla tarvittavat tauot ja saavumme illansuussa hotelli Pohjanhoviin, jossa majoitumme 2 henkilön huoneisiin ja nautimme päivällisen hotellin noutopöydästä.

2.Päivä Tunturien kierros                                                                                                                

Aamupalan nautittuamme lähdemme Tunturien kierrokselle. Matkaamme tarkistelemaan ruskan tilannetta Ylläsjärven, Äkäslompolon, Levin ja Pallaksen kautta Hettaan. Pysähdymme mm.kuuluisalla Jounin kaupalla sekä Levin huipulla. Saapuminen Hettaan, jossa majoittuminen huoneisiin ja päivällinen hotellissa. Ilta omaa aikaa.

3.Päivä Retkelle Jäämerelle Altaan Kautokeinon kautta oppaan johdolla                                                                                                        

Aamiainen hotellissa. Otamme mukaamme retkieväät. Päivällinen hotellissa.

4.Päivä Retkelle Norjan Skibotniin Kilpisjärven kautta oppaan johdolla                                                                                                  

Aamiainen hotellissa. Otamme mukaamme retkieväät. Päivällinen hotellissa.

5.Päivä Omatoiminen Hetta Päivä                                                                                                                     

Aamiainen hotellissa. Omatoiminen Hettapäivä, jossa mahdollisuus piipahtaa vaikkapa Hetan kirkossa, Luontokeskuksessa ja Jyppyrällä. Päivällinen hotellilla.

6.Päivä Kohti Oulun oppimäärää                                                                                                

Aamupalan nautittuamme lähdemme ajamaan Ouluun kello 8.00                                                                                                                        

Pidämme tauon Pentik Outletissa Pellossa jossa mahdollisuus kierrellä, katsella ja tehdä vaikkapa ostoksia. Saapuminen iltapäivällä Ouluun, jossa ryhmälounas ja majoittuminen hotelliin. Kun vatsat on täytettynä ja majoituttu siirrymme bussiimme ja saamme oppaan bussiimme ja pääsemme Oulun kierrokselle paikallisen oppaan johdolla. Lohta, voita, tervaa, puuta, sellua, optoelektroniikkaa. Oulussa on aina osattu tehdä kaikkia tuiki tarpeellisia värkkikaluja hengen pitimiksi. Samalla on rakennettu kirkkoja, kauppoja, sairaaloita, tutkimuskeskuksia, Oulun kouluja ja kulttuurin kehtoja. On kävelty Rotuaarilla, rullaluisteltu Hietasaaressa, urheiltu Raksilassa, huudettu kuorossa ja vietetty Ilmakitaransoiton maailmanmestaruuskisoja sun muita seurapiiritapahtumia. Onnikkakierros raottaa oululaisuutta hieman pintaa syvemmältä.

Paluu takaisin hotelliin ja ilta omaa aikaa.

7.päivä Tonttujen kautta kotiin                                                                                                                     

Aamiainen hotellissa nautittuamme lähdemme kotimatkalle

Ensimmäinen käyntikohteemme on Tyynelän Tontut, saamme tutustua kohteen toimintaan ja nautimme kahvit.

Närpiössä ruokailemme viihtyisässä ja mieleenpainuvassa kasvihuoneravintola Linds´kökin noutopöydästä.

Vielä ennen kotipaikkakuntia pidämme tauon Jalasjärven Juustoportilla, jossa mahdollisuus ostoksiin tai kahvitteluun omakustanteisesti.

Saapuminen Tampereelle noin kello 20 ja siitä muihin lähtöpaikkoihin.

Matkan hinta: 849,00 euroa/hlö

Hinta sisältää:

  • Majoituksen 2 henkilöä huoneessa ohjelman mukaisesti.

  • Aamupalat majoituskohteissa

  • Ruokailut, retkieväät ja kahvitarjoilut ohjelman mukaisesti.

  • Ohjelman mukaiset kohdemaksut ja opastukset

  • Hotellin saunat aukioloaikojen mukaisesti.

  • Lisämaksusta 1 henkilön huone: +150 euroa

Matkan maksu:

  • Ennakkomaksu 100 euroa/hlö (kesäkuussa)

  • Loppusuoritus 1 kk ennen matkaa

Huom! Linja-autoliikenne Antti Lauhamo Oy ei vastaa henkilökohtaisista tapaturmista eikä matkustajien omaisuutta kohdanneista vahingoista. Suosittelemme peruutusturvan sisältävän matkustaja-matkatavaravakuutuksen hankkimista jo varausvaiheessa.

Matkaohjelma on alustava. Olemme vasta alkuvuodessa, joten retkisuunnitelmat/retkipäivien järjestykset voivat hieman ohjelmiltaan vaihtua.      Tarkempi matkaohjelma saapuu ilmoittautuneille lähempänä matkaa.                           

Ota oma termospullo ja muki matkaan mukaan.

Hetan Majatalo muodostuu perinteikkäästä majatalosta sekä korkeatasoisesta hotellista, joka valmistui vuonna 1988 ja jota laajennettiin edelleen vuonna 2000. Majatalon pito on isäntäperheen elämäntapa, joten Majatalo on avoinna ympäri vuoden ja päivystys on kellon ympäri.

Majoituksen lisäksi Hetan Majatalon tarkoituksena on aina ollut tarjota matkaajalle aitoa Lapin tunnelmaa, ravintoa niin sielulle kuin ruumiillekin. Täällä vieras ja isäntäväki tapaavat ja vaihtavat ajatuksia pitkin päivää. Hyvän olon varmistaminen vieraalle on paitsi velvoittava perinne, myös isäntäperheelle harrastuksista antoisin. Hetan Majatalon liikeidea ja isäntäperheen ajatus elämäntavastaan: Hetan Majatalo Oy on Enontekiöllä sijaitseva pieni majoitus-, ravitsemis- ja matkailualan yritys, joka järjestää vieraalleen unohtumattoman Lapin loman kaikkine oheistuotteineen, jotta hän tahtoisi tulla takaisin ja toisi ystävänsä mukanaan kokemaan Lapin taian. Hotellihuoneet: Tilavissa ja kodikkaissa hotellihuoneissa kaikki mukavuudet; wc, suihku, televisio, radio, viileäkaappi, vaatteiden kuivauskaappi, vedenkeitin, hiustenkuivaaja…

Matka täyteen varattu, kysy mahdollisia peruutuspaikkoja.