TAIDEKOTI LAILA PULLINEN JA VILLA GYLLENBERG

11.08.2022

Bussin aikataulu:   

Vammala La-asema:  7.00      

Nokia Pirkkalaistien pv-pysäkki 7.30                                                                                                                                                                                            

Tampere vanhan kirkon pysäkki  8.00      

Taidekoti Laila Pullinen, opastettu kierros tässä upeassa taidekohteessa. Kuvanveistäjä, professori Laila Pullisen (1933-2015) veistoksia, maareliefejä ja ateljee-galleria ja kotimuseo.

Veistospuisto on Laila Pullisen Nissbackan kartanon alueelle luoman kokonaisuuden ydin. Hän itse puhui veistospuistosta Gesamtkunstwerk’ina eli kokonaistaideteoksena, jossa vanhan kartanonpuiston istutusjärjestelmät ja puuvanhukset ovat elimellisessä suhteessa puistoon sijoittuvien taideteosten kanssa. Veistospuisto onkin eräänlainen vihreä museo – alati muuttuva ja kehittyvä elävä organismi, jonka kaikki tasot yhdessä rakentavat alueella syntyvää esteettistä kokemusta.

Kesäkuun 2022 alussa avataan museon Ateljee-galleriassa näyttely, jossa esitellään piirustuksia ja veistoksia Laila Pullisen Helsinki International Ballet Competitioniin (HIBC) suunnittelemien palkintoveistosten kokonaisuuden ympäriltä.

Ryhmäruokailu Helsingissä

Villa Gyllenberg                                                                                                                               

Museo esittelee Ane ja Signe Gyllenbergin taidekokoelmaa heidän entisessä kodissaan. Taidekokoelma koostuu ensisijaisesti suomalaisesta taiteesta 1700-luvulta 1970-luvulle. Helene Schjerfbeck on erityisen hyvin edustettuna. Kokoelmaan kuuluu myös vanhempaa eurooppalaista taidetta. Kodin yhteyteen rakennettiin vuonna 1980 galleria, jossa pidetään vaihtuvia näyttelyitä ja konsertteja. Kesänäyttely esittelee Torsten Wasastjernan taidetta.

Kotimuseo on ollut reilun vuoden remontissa ja nyt entistä ehompana avautunut yleisölle. Teemme kierroksen museossa oppaan johdolla ja sen jälkeen on vielä aikaa omatoimiseen tutustumiseen museossa.

Matkan hinta: 110 euroa/hlö                                                                                                           

Matkan hinta: 90 euroa/ hlö asiakkaalla voimassa oleva museokortti

Hinta sisältää kohteet ohjelman mukaisesti, pääsymaksu ja esittelyn Leila Pullisen taidekohteessa sekä vierailun ja opastuksen Villa Gyllenbergissä. ryhmäruokailun, ja bussimatkat