HÄGSÅRAN JA SÖDERLÅNVIKIN KARTANO

18.08.2020

Leppoisa risteily sisäsaaristossa.                                                                                                                                          

Koe hurmaava Högsåran saari ja arvokkuutta hehkuva Söderlångvikin kartano.

Lyhyen merimatkan päässä Kasnäsista on Högsåran saari, ja siellä  tunnelmallinen kahvila Farmors Café. Vanha punamultainen mummonmökki ja vehreä pihapiiri muodostaa idyllisen miljöön. Tarjolla on lounasbuffet ja jälkiruuaksi kahvia ja Farmorsin kuuluisa kakkupöytä. Farmors Café on yksi Suomen parhaimmista kahviloista. 

 Lounaan jälkeen risteily jatkuu. Teemme veneellä pienen pyörähdyksen Högsåran Kejsarhamnissa.        Venäjän tsaarien huvipurjehdusten aikana tehdyt kaiverrukset näkyvät yhä rantakalliossa. 

 Rauhallinen merimatka vie vuonomaiseen lahteen ja edessä häämöttää hehkuvan kaunis Söderlångvikin kartano.  Valkoinen päärakennus ja huoliteltu puutarha hämmästyttävätkauneudellaan, olemmeko Italiassa? Opastus Kartanon tiluksilla.

11:00 lähtö Kasnäsista kohti Högsåran saarta. 11:15 perillä Högsårassa. Pieni kävelymatka Farmors caféen.  Matkalla opas kertoo Högsåran historiasta. 11:45 Lounas Farmors Cafessa 13:00 Lähtö Söderlångvikin kartanoon. Matkalla pysähdys Kejsarhamnissa. Merimatka kaunista suojaista saaristoreittiä. 14:00 Perillä Söderlångvikissa. Opastus. Kahvila Vivanissa kahvilatuotteita ja virvokkeita sekä tilan omien tuotteiden myyntiä.

Matkan hinta: 110 euroa/ hlö

Hintaan sisältyvät: merimatkat Kasnäs-Högsåra-Söderlångvik, opastus Högsårassa, Opastus Söderlångvikissa, lounas, kahvit ja kakkupöytä Farmors cafessa ja bussimatkat