HÄMEENKYLÄN KARTANO JA VINCENT VAN GOGH-NÄYTTELY

09.10.2020

bussireitti: Vammala-Nokia-Tampere

Hämeenkylän kartano, kuulemme kartanon historiasta lounaan ohessa.

Hämeenkylän kartano on kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde, jonka juuret juontavat 1500-luvulle. Sen ytimen muodostavat kuusi rakennusta, jotka ovat historiallisesti ja arkkitehtonisesti suojeltuja. Hämeenkylän kartanoalueella aloitettiin mittavat uudistustyöt kesällä 2012. Niiden tarkoituksena oli paitsi säilyttää Hämeenkylän alueen historiallinen merkitys, myös tarjota palveluita niin yritys- kuin yksityisasiakkaille hotelli-, ravintola- ja kokouskeskuksena. Museoviraston valvoma parannushanke eteni vaiheittain, ja se valmistui kaikilta osin vuoden 2014 syksyllä. Hämeenkylän kartano on noussut peruskorjauksen jälkeen uuteen kukoistukseensa ja siitä on tullut palveluidensa ja miljöönsä johdosta yksi pääkaupunkiseudun mielenkiintoisimmista kokous- ja juhlapaikkakohteista. Peruskorjauksen myötä kartanon toiminta laajentui ympärivuotiseksi ja -vuorokautiseksi ja se palvelee entistä paremmin myös lähialueen asukkaita. Ensimmäisen vaiheen valmistumisen jälkeen syyskuussa 2013 alueelle on saatu hyvätasoinen ravintola ja terassi suurelle yleisölle. Kartanon tyylikäs ja rauhallinen ympäristö inspiroi niin vapaa-ajan kuin työnkin merkeissä. Kartanon mailla kiire kannattaakin unohtaa, sillä meillä asuu rauhaa rakastava kummitus, joka haluaa pitää stressin loitolla asiakkaistamme.

siirtyminen Helsinkiin

Didrichsen museo                                                                                                                                       

Vincent Van Gogh- tie taiteiljaksi näyttely, opastettu kierros näyttelyssä sekä omaa aikaa kiertelyyn.

Didrichsenin taidemuseon 55-vuotisjuhlavuoden huipentaa syksyllä 2020 Vincent van Goghin (1853 –1890) näyttely. Sen ytimen muodostaa valikoima taiteilijan uran alkuvaiheen piirustuksia, jotka on lainattu hollantilaisesta Kröller-Müller-museosta. Näyttelyssä nähtävät kaksi öljyvärityötä muistuttavat Van Goghin taiteellisen huipun ilmaisuvoimasta: Suomen ainoa Van Goghin teos, Ateneumin taidemuseon Katu, Auvers-sur-Oise vuodelta 1890 sekä Kröller-Müllerin kokoelman Omakuva vuodelta 1887.

Kansainvälisellä taidenäyttelykentällä Van Gogh kuuluu ehdottomasti halutuimpiin taiteilijoihin. Hänen teoksiaan on ollut varsin vähän Suomessa nähtävillä, ja Tie taiteilijaksi onkin toistaiseksi laajin Suomessa nähty Van Goghin teosten kokonaisuus, ja ensimmäinen yksinomaan Van Goghin taidetta esittelevä näyttely.

Tie taiteilijaksi esittelee taiteilijan uran varhaisvuosia 1881–1886. Piirustukset kertovat Van Goghin matkasta taiteilijaksi, uppoutumisesta piirustusharjoituksiin ja ponnisteluista siirtää havaittu maailma paperille. Keskeisiä aiheita ovat maalaisväestön ja maatyön kuvaus, hollantilainen maisema maaseutu- ja kaupunkinäkymineen sekä henkilötutkielmat. Tie taiteilijaksi -näyttelyssä nähdään 39 piirustusta ja yksi grafiikantyö vuosilta 1881–1886 sekä kaksi öljyvärimaalausta vuosilta 1887 ja 1890.

Lähtö kotimatkalle.

Saapuminen takaisin Tampereelle kello 19.30 ja siitä edelleen muille kotipaikkakunnille.

Matkan hinta: 85 euroa/ hlö                                                                                                                  

Matkan hinta: 75 euroa/ hlö museokortilla, ilmoitettava varauksen yhteydessä.

Sisältäen lounaan ja historian Hämeenkylän kartanossa, sisäänpääsyn Voncent van Goghin näyttelyyn opastuksineen ja bussimatkat.