KESÄRETKELLE SOMERNIEMEN SEUDULLE

13.06.2020

Bussireitti: Tampere-Nokia-Vammala

Somerniemen suosittu kesätori, on tarjonnut Somerniemeläisille, somerolaisille ja kesäsomerolaisille sekä laajalle joukolle ulkopaikkakuntalaisia mainion kesäkeitaan jo yli 30 vuoden ajan. Torikansan viihtyvyyteen on panostettu alusta alkaen järjestämällä monenlaista oheisohjelmaa. Ohjelmalavalla soi musiikki lähes joka lauantai. Torilla on vieraillut presidentti, pääministeri ja monia politiikkoja sekä kansakunnan julkkiksia. Kauppiaiden kirjo on koostunut vihanneskauppiaista kirpputorimyyjiin. Noin puolet kauppiaista varaa myyntipaikan itselleen koko vuodeksi ja kertapaikat jaetaan aamulla kello kuudesta lähtien. Paikan suosiosta kertoo se, että muutamat torikauppiaat ovat olleet mukana alusta alkaen. Omatoimista aikaa kierrellä torialueella.

Someron Pellavakeskus, on paikallisten ja lähialueiden tuottajien viihtyisä ja kodikas suoramyyntimyymälä. Laadukkaissa tuotevalikoimissa on tuotteita yli 100 eri kädentaitajalta. Pellavakeskus toimii Elixi oilin tehtaanmyymälänä, valikoimasta löytyy heidän kaikki suositut tuotteet. Ostosaikaa kohteessa.

Hovilan Kartano, kuulemme Hovilan historiasta ja restaurointityöstämme. Kiertelemme kartanon huoneet ja päädymme ryhmälounaalle Käräjäsaliin. On mukavaa asettua taloon kun on ennen sitä kuullut sen historiasta. Kahvin aikana kuulemme kartanon nykyajasta ja erityisesti näyttelyistämme. Lounaan jälkeen tutustumme suureen suosioon saavuttaneeseen Muistojen kultaa-näyttelyymme kivinavetan yläkerrassa. Tämä Suomea 1950- ja-60-luvuilla kuvaava 700m2 käsittävä näyttely on

Matkan hinta: 69 euroa/hlö                                                                                                                            

hinta sisältää: ryhmälounas, kartanon esittely, kartanon näyttely opastuksineen  ja bussimatkat