TAMMISAARI-FISKARS-BILLNÄSIN RUUKKI

30.06.2020

TAMMISAARI, Vanha kaupunki on Tammisaaren vanhin osa. Sen talot ovat suurimmaksi osaksi peräisin 1700-luvun lopulta ja 1800luvulta. Vanhin rakennuskanta on Liinakankurinkadulla. Täällä voi nähdä selkeitä esimerkkejä menneiden vuosisatojen rakennustekniikoista. Omaperäiset korttelien nimet, kuten Löjan (Salakka), Hvalfisken (Valas), Wildsvinet (Villisika) ja Sillen (Silli) herättävät samanlaisen nostalgisen tunteen kuin vanhan ajan lyhdytkin, jotka valaisevat Vanhan kaupungin kujia. Tammisaaren harmaakivikirkko 1680-luvulta vaurioitui pahoin tulipalossa ja sai nykyisen ulkoasunsa korjauksessa 1800-luvulla. Tammisaaren vanha kaupunki eroaa muista Suomen vanhoista kaupungeista siten, että se on lähes kokonaan paikallisten asuttama. Vanhan kaupungin tunnelmaan ja tarinoihin eläytyykin parhaiten ottamalla oppaan kertomaan kaupunginosan synnystä ja sen ihmisistä.

Tammisaari-opastusten aikana kuulemme tarinoita vanhasta kaupungista, sen taloista, ihmisistä ja historiasta. Jos kävelemme, matka ei ole pitkä ja kuljemme rauhallisesti kapeita katuja pitkin. Mikäli bussikierros, ajamme vanhan kaupungin niemen ympäri ja pysähtelemme sopivissa paikoissa

Ryhmälounas Tammisaaressa

BILLNÄS, ajamme Billnäsin ruukin kautta ja ruukki avautuu aivan automme ajoreitin varrella matkalaisille. Billnäsin tutut, vanhat tuotenimet ja alueen historia ja aivan uudenlainen nykypäivä tulevat tutuiksi! Kierrämme alueen historiallisen keskuksen ja työläisten asuinalueita bussilla. Matka jatkuu Fiskarsiin!

FISKARSSIN RUUKKI, 1600-luvulla syntynyt Fiskarsin ruukki tunnetaan tänä päivänä suomalaisen muotoilun ja taiteen keskuksena. Korkeatasoiset kokous-, majoitus- ja ravintolapalvelut sekä erilaiset työpajat, tapahtumat ja myymälät tarjoavat kävijälle nähtävää ja koettavaa kaikkina vuodenaikoina. Ruukin historiaan, tärkeimpiin nähtävyyksiin ja Fiskarsissa asuvien käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden elämään tutustuu parhaiten opastetun kierroksen aikana. Kierroksella kuulemme Fiskarsin synnystä, kylän ja talojen historiaa, nykypäivän taiteilijoista, käsityöläisistä ja muotoilijoista. Opas kertoo myös mukavista tutustumis- ja ostospaikat ja kerron niiden tuotteista! Omaa aikaa kierrellä kohteessa. Korvapuustikahvit Fiskarsissa.

Lähtö kotimatkalle noin 16.30

Matkan hinta: 88 euroa/hlö

Sisältäen oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksella