TUNNELMALLINEN TAMMISAARI

10.08.2021

Bussireitti: Vammala-Nokia-Tampere

Lounais-Suomen helmi, merellinen Tammisaari tarjoaa poikkeuksellisen korkeatasoista taidetta, monivivahteista arkkitehtuuria ja kiintoisaa kaupunkikulttuuria sekä ruokanautintoja!

Aloitamme päivän aamupalalla. Aamukahvilla tarjotaan suolainen pala seisovasta pöydästä.

Aamupalan jälkeen opas vie ryhmän Tammisaaren saariston kansallispuiston luontokeskukseen, jossa tutustutaan saaristoaiheiseen näyttelyyn. Näyttelyssä voi kuunnella "merenalaisia ääniä" ja katsoa mielenkiintoisia lyhytfilmejä luonnosta.

Luontokeskuksesta alkaa kävelyretki kohti Tammisaaren vanhaa kaupunkia. Kuningas Kustaa Vaasa myönsi Tammisaarelle kaupunkioikeudet vuonna 1546. Suurin osa Vanhan kaupungin rakennuksista on peräisin 1800-luvulta ja jopa 1700-luvun lopulta. Vanhan kaupungin laidalla sijaitsee Tammisaaren Harmaakivikirkko, joka vaurioitui pahoin tulipalossa vuonna 1821. Se kunnostettiin sittemmin vuonna 1841 ja on siitä lähtien tarjonnut visuaalisesti antoisan ihastelun kohteen.

Lounastauko pidetään ravintolassa, josta on näkymä kauniille saaristomerelle.

Retken kruunaa käynti Museokeskus Ektassa. Keskus sijaitsee Tammisaaren torin läheisyydessä ja siihen kuuluu kolme rakennusta: Museohalli, Porvaristalo ja Valokuvaamo. Museohallista löytyvät museon perusnäyttelyt Kaikkien aikojen Tammisaari sekä Helene Schjerfbeckin elämä ja taide. Helene Schjerfbeck asui Tammisaaressa vuosina 1925- 1941 ja on näin kiinteä ja merkittävä osa Tammisaaren historiaa. Kaikkien aikojen Tammisaari -näyttely kertoo kaupungin värikkäästä ja vivahteikkaasta historiasta. Kävijä saa kattavan läpileikkauksen kaupungin luonteesta ja tutustuu mm. sen murteeseen, historiaan ja elinkeinomuotoihin sekä kaikenlaisiin mieleenpainuviin yksityiskohtiin, kuten milloin kaupunki paloi ja miten palo saikaan alkunsa?!

Museokäynnin jälkeen on varattu vielä omaa aikaa kierrellä torin laidalla olevissa pikkuputiikeissa ja pistäytyä vaikkapa yhdessä Tammisaaren tunnelmallisista kahviloista.

Hinta: 89 euroa/hlö

Hinta sisältää matkaohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen.