TURUN PARHAAT YHRES PÄIVÄS

28.08.2020

Bussireitti: Tampere-Nokia-Vammala

Nyt on mahdollisuus kokea Turun herkkupalat yhdellä reissulla. Aluksi testataan turkulaisia menopelejä eli kuuluisaa funikulaaria sekä kaupunkilautta Föriä. Seuraavaksi suunnataan merelle tunnelmallisen Höyrylaiva S/S Ukkopekan matkassa hauskalla risteilyllä, jonka vetää Turun murteella Förin äijä.

Lähde oppaan matkassa tutustumaan turkulaisuuden kovaan ytimeen eli risteilemään Aurajoen ylittävällä kaupunkilautta Förillä sekä huristelemaan rinnehissi Funilla – jos se nimittäin sattuu toimimaan! Opas valjastaa myös turkulaisten sanontojen pariin samalla, kun piipahdetaan entisen vankilan, Kakolan, juurella ihmettelemässä Kakolanmäen uutta elämää. Alue tunnetaan nykyisin jatkuvasti kehittyvänä, kiehtovana asuinalueena vain funin rykäisemän päässä joesta.

"Suht koht hauska saaristoretki Loistokarin saarel" tarjoaa höyrylaivaristeilyn, joka kutkuttelee nauruhermoja. Ukkopekka vie matkustajansa opastetulle retkelle, jolta ei huumoria puutu. Risteilyn isäntänä toimii tunnettu turkulainen juontaja Markku "Förin äijä" Heikkilä. Hauskat jutut torellisesta Turusta siivittävät matkaa, jonka aikana nautitaan herkullinen savu-loimukalakeitto. Retkellä tutustutaan myös viehättävään Loistokarin saareen ja ihmetellään miten tuolla pienellä luodolla voi oikein asua. Ei mittä virallist, mut torellist!

Risteilyn jälkeen Kävelykierros, joka loppuu ylös Kakolanmäelle.

Tutustumme Kakolan museoon ja nautimme kahvit.

Vankilanjohtajan vanhassa hevostallissa on esillä historiallinen valokuva ja esinäyttely Kakolan arjesta ja vankien elämästä.

Kahvit nautimme Kakolan kakun kera.

Kakolanmäellä on myös kahvipaahtimo, leipomo ja panimo josta mahdollisuus ostoksiin.

Matkan hinta: 105 euroa/ hlö

Sisältäen höyrylaivaristeilyn 2,5 t risteilyohjelmineen + savu-loimukalakeittolounaan ja saaristolaisleipää, kahvin ja makeapalan, kävelyopastuksen 1 t. Sis. myös kahvin ja kakolankakun sekä kakolanmäen museon pääsylipun sekä bussimatkat