TUUSULAN RANTATIEN KULTTUURIKOHTEITA

27.08.2020

Bussireitti:Vammala-Nokia-Tampere

Ainola                                                                                                                                    

Järvenpäässä, Tuusulanjärven maisemissa sijaitseva Ainola oli säveltäjämestari Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien. Hirsistä rakennetun huvilan suunnitteli arkkitehti Lars Sonck. Etäisyys pääkaupungista tarjosi rauhan säveltäjän luomistyölle, ja lähistöllä asuvista taiteilijaperheistä koostui vilkas ystäväpiiri. Sibeliuksen kuoltua 1957 ja Aino Sibeliuksen kymmenisen vuotta myöhemmin heidän viisi tytärtään myivät Ainolan valtiolle. 1972 perustettiin Ainola säätiö hoitamaan kotia museona. Kierros kohdeoppaan johdolla. Ryhmä jaetaan kahteen osaan, toinen osa tutustuu ensin puutarhaan ja tekevät opastuksien jälkeen vaihdon.

Ryhmälounas

Halosenniemi                                                                                                                         

Halosenniemi on taidemaalari Pekka Halosen vuonna 1902 valmistunut kansallisromanttinen, ateljeekoti Tuusulanjärven rannalla. Alkuperäiseen asuunsa entisöity Halosenniemi toimii taidemuseona, joka kertoo Pekka Halosen taiteesta, hänen elämäntyöstään ja ystävistään, jotka loivat kuuluisan Tuusulan Rantatien taiteilijayhteisön. Museon erikoisnäyttelyissä esitellään Pekka Halosen taidetta yhdistäen sitä hänen aikalaisten ja myöhempien aikakausien tuotantoon. Kohdeopas kierrättää ryhmää.

Syvärannan Lottamuseo                                                                                                          

Lottamuseon näyttelyitä täydentämään on tehty monipuolinen opastus. Lottien historia, järjestön toiminta ja symbolit avautuvat tätä kautta museon kävijöille. Erityisesti opastuksella tutustutaan lääkintälottien työhön ja kokemuksiin, sairaiden ja haavoittuneiden auttamiseen. Yksittäisten lottien tarinat vievät museokävijän lääkintäkursseilta ensiapupisteisiin ja aina kenttäsairaaloihin saakka. Opastus pidetään museon ensimmäisen kerroksen opastustilassa, jonka jälkeen voi omatoimisesti mennä tutustumaan toisessa kerroksessa ja ulkorakennuksessa oleviin näyttelyihimme. Vierailun päätteeksi nautimme kahvit voisilmäpullan kera.

Matkan hinta 95 euroa /hlö                                                                                                      

Hinta sisältää pääsymaksut, kohdeopastukset ohjelman mukaisesti, ryhmälounas, kahvit museolla sekä bussikuljetuksen.