HERRASVÄEN HUVILOITA JA VÄRIKÄSTÄ TAITEILIJAELÄMÄÄ- GALLEN-KALLELOIDEN, VALLAGRENIEN JA RUOKAROUVAN JALAJÄLJISSÄ ALBERGAN KARTANOLTA TARVASPÄÄHÄN- Opas Mari Anthoni

18.08.2023

HERRASVÄEN HUVILOITA JA VÄRIKÄSTÄ TAITEILIJAELÄMÄÄ- GALLEN-KALLELOIDEN, VALLAGRENIEN JA RUOKAROUVAN JALAJÄLJISSÄ ALBERGAN KARTANOLTA TARVASPÄÄHÄN

18.8.2023 (PE)

Päivän alustava bussireitti ja aikataulu:

Lauhamon tallit kello 6.15

Vammala linja-autoasema kello 6.30

Nokia, Pirkkalaistien pv-pysäkki kello 7.00

Tampere Vanhan kirkon pysäkki kello 7.30

Opas Mari Anthoni teki suuren vaikutuksen ja kiitoksien tulvan asiakkailtamme viime kauden kartanomatkasta. Nyt häneltä on ilo olla taas matkallemme mukana. Tässä hänen uusi ryhmätuotteensa tälle vuodelle.

Opastetulla retkellä tutustutaan Albergan kartanon ja Ruukinrannan upeaan kulttuuriympäristöön sekä kiehtovaan historiaan. Albergan kartanolta Tarvaspäähän kulkevalla retkellä nautitaan hienoista vanhoista kartanoista ja huviloista pihapiireineen sekä korkeatasoisesta taiteesta ja luonnonsuojelualueen kauniista merimaisemista. Päivän mittaan tutuiksi tulevat alueella eläneiden rikkaiden vaikuttajasukujen ja värikkäiden taiteilijaperheiden tarinat. Retkeen sisältyvät opastetut vierailut Kiseleffien sokerisuvun rakennuttamassa Albergan kartanossa, luontotaloksi muutetussa Villa Elfvikin jugendhuvilassa sekä Akseli Gallen-Kallelan museossa. Kierros kulkee myös rakastetun kirjailijan Enni Mustosen huippusuosittujen Syrjästäkatsojan tarinoiden maisemissa ja näemme myös niin Ruokarouvan kuin Gallen-Kalleloidenkin iloisten naapureiden Viivi ja Ville Vallgrenin huvilan tontin ja kuulemme heidän rakkauden sekä riemun täytteisestä elämästä. Opastettu vierailu Gallen-Kallelan museossa.

Saamme oppaan bussiimme. Siirtyminen Leppävaaraan Albergan kartanolle. Opastettu tutustuminen Albergan kartanoon, salit ja kellari.

Siirtyminen lounasravintolaan Lintuvaaraan, entisen Harakan alueelle, missä on asunut mm. Katri Vala, Hella Wuolijoki sekä Elli Tompuri. Matkalla tarinoita heistä ja monista muista.

Lounas Villa Lillassa, yli 100 v vanhassa kauniissa puuhuvilassa, joka on vahvistamattoman perimätiedon mukaan Eliel Saarisen suunnittelema.

Opastettu tutustuminen Villa Elfvikiin ja pihapiiriin

Ajo Tarvaspäähän Ruukinrannan huvila-alueen läpi. Sään salliessa lyhyt kävely luonnonsuojelualueella, vanhassa satamassa sekä Ville Vallgrenin tiellä, missä nähdään mm. Vallgrenien huvilan tontti sekä Enni Mustosen Syrjästäkatsojan tarinoita-sarjasta tuttuja paikkoja.

Opastettu tutustuminen Gallen-Kallelan museoon

Iltapäiväkahvit Villa Linuddenissa, Cafe Zoceriassa sekä opastettu tutustuminen huvilaan ja sen pihapiiriin, Amalia Kiseleffille rakennettuun kesähuvilaan, josta tuli myöhemmin Gallen-Kallelan perheen koti.

Matkan hinta: 115 euroa/hlö                                                                                                                  

Hinta sisältää ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen