HYRSYLÄN MUTKA JA ARBORETUM MAGNOLIA, 2 paikkaa vapaana

20.07.2023

Bussin reitti: Vammala kello 7.00 - Nokia kello 7.30 Tampere kello 8.00 - tauko matkalla

Vuosi 2023 on Hyrsylän Mutkan 40v. Juhlavuosi!¨ Hyrsylän Mutka on aikuisten satumaailma

Kahden tunnin vierailuun kuuluu kaikki museot ja näyttelyt, kirpputori, uunituoreet kanelipullat, kahvit ruusukupeista sekä Airan tarinatuokio. Hirsilinnan lelu ja nukkemuseo saa mielen tulvimaan muistoista KARJALAISESSA HIRSILINNASSA

Aira kertoo elämästään ja tarjoaa kanelipullat ja juhlamokkaa ruusukupeista. Myynnissä Airan elämänkertakirjat. Hurmaava nukke- ja lelumuseo ja Disney- kokoelma.

AIRAN VANHUUDENKOTI, Tutustu miten Aira haluaa elää turvallisesti esteettömässä omassa kodissa mahdollisimman kauan.

PIHANPOLUN VARRELLA Vanha höyryveturi ja resina Viipurista. Miina Äkkijyrkän ”Woimasonni”. Panssaritorjuntatykki. Muistopatsaat sodassa kaatuneille ja sotaorvoille (Viktor Suvio) ja sotainvalideille (Sten Suvio). Lummelammikko.

1700-LUVUN AITOISSA Talonpoikaisantiikkia ja ”Vanhat käsityöt”- näyttely.

WANHASSA LANGIN TALOSSA (1860) Lotta- Marski- sotamuseo. Koululuokka ja 50 koulujen opetustalua. Antiikkinallet ja miesten lelut ( junat, autot, ym.) Airan ja Ekun ”Elämäntyö”- julistenäyttely.

Ainutlaatuisen vierailun jälkeen kiitämme Hyrsylänmutkaa.

Matkalla Arboretumiin nautimme lounaan.

Arboretum Magnolia on puulajipuisto Lohjalla Karkalinniemessä järven rannalla.

Rakastamme sitä mitä teemme ja teemme mitä rakastamme. Päämäärämme on luoda hyvinvointia vaalimalla monimuotoista luontoyhteyttä Green & Blue Care toiminnan avulla Metsäpuisto Arboretum Magnoliassa, esteettisessä ja elvyttävässä, 3 ha puulajipuistossa Lohjanjärven rannalla. Puistossa on 1 km pituinen, osaksi esteetön teemoitettu hyvinvointipolku, useita picnic terasseja maastossa, kesäkahvila ja 2 PuuCeeta (toinen esteetön). Tarjoamme hyvinvointikierroksia ja tyhypäiviä erilaisille kohderyhmille. Tarjoamme myös hyvinvointia ja terveyttä tukevien viherympäristöjen maisemasuunnittelua sekä yksityisille että julkisyhteisöille, suunnittelijana maisema-arkkitehti Suvi Pohjola-Stenroos.

Puisto on perustettu v. 2003 ja avattu yleisölle puutarhamatkailukohteena v. 2014. Vuonna 2018 aloitettiin puistoa kehittää erityisesti hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisevän kansanterveyden näkökulmasta mukaan lukien järvimatkailu ja ulkomaiset asiakkaat.

Puistossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa.  Puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Yhteensä puuvartissukuja on alueella yli sata. Puiston teemoja ovat  mm japanilainen puutarha, terassipuutarha, kantopuutarha, laakso, puropolku, magnoliapolku, hortensiapolku, kevätpolku, perennapuutarha, rhodopolku, perhospuutarha ja heinäpolku. Puiden ja pensaiden lisänä alueella on runsaasti perennoja ja sipulikasveja.

Näiden kahden elämyskohteen jälkeen lähdemme kotimatkalle.

Matkan hinta: 120 euroa/ hlö                                                                                                                                                                    

Hinta sisältää vierailun Hyrsylässä ja opastetun kierroksen arboretumissa, lounaan, 2 x kahvit ja bussimatkat