MENNYT MAAILMA…….

07.09.2023

MENNYT MAAILMA…….

7.9.2023 (to)

Bussin aikataulu ja reitti:

Lauhamon tallit 6.00

Vammala Linja-autoasema: 6.30

Nokia Pirkkalaistien pv-pysäkki: 7.00

Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki: 7.30


Saapuminen Karkkilaan kello 10.00                                                                                 

Tutustumme Karkkilan kaupunkiin kohdeoppaan johdolla ja käymme Karkkilan kirkossa.

Högforsin rautaruukin alueella sijaitsee ruukkimuseo Senkka, jonka historiallisen miljöön muodostavat vanhat teollisuusrakennukset, työväenasunnot ja ruukinkartano puistoineen.  Valimomuseo, Työläismuseo ja Masuuni - esittelevät ruukkilaisten työtä sulan metallin äärellä ja arkielämää kotoisissa askareissa.

Kyllä Öhmanska tiätää - Oppaanasi ruukkialueella on valurinvaimo Öhmanska, joka tietää ja tuntee ihmiset ja asiat. Näet ja kuulet miten ruukkilaiset ovat ennen asuneet ja elelleet. Kuulet myös aikakauden parhaat jutut.

"Mei voiraan mennä käimään sisäll, ku Caveniukset on just menny käimään Lo-pella. Noil Caveniuksil o paljo astioi ja fiinei huonekalui. Kamari o vallan komia"

"Ja sit jos tei näätte täs Mäntylän kulmal Enkvistin Eeroin, ni ei tartte olla hohkavanas, vaik se onki vähä erikoine, se kun ei ole ikinä saanu kokee, millasta on elää, kun on naisen kären kosketus elämäs".

Napialan Wanha koulu on varttuneemmille vierailijoille ikimuistoinen retki entisiin kouluaikoihin.  Koulussa opiskelemme noin tunnin verran menneen ajan hengessä, kirjoitamme musteella ja kerromme koulumuistoja.

Matkan hinta 89 euroa /hlö  

Sisältäen, kohdeopastukset, sisäänpääsymaksut, kotiruokaa noutopöydästä, Iltapäiväkahvit + makea ja bussimatkat