MERELLINEN VAASA JA STRÖMSÖ, Matka täyteen varattu, seuraava matka 18.8

04.08.2023

MERELLINEN VAASA JA STRÖMSÖ

4.8.2023

Päivän alustava bussireitti ja aikataulu:

Lauhamon tallit kello 8.00

Vammala linja-autoasema kello 8.15

Nokia, Pirkkalaistien pv-pysäkki kello 9.00

Tampere Vanhan kirkon pysäkki kello 9.30

Ylöjärvi Matkatien pysäkki kello 9.45

Lähdemme aamulla ajamaan Vaasaan, pidämme matkalle tauon.

Saapuminen Vaasaan, jossa tapaamme paikallisen oppaamme. Hänen kanssaan teemme opastetun bussikierroksen Vaasan seudulla. Lyhyen kaupunkikierroksen jälkeen suunnataan saaristoon ja ajetaan Suomen pisimmän sillan yli.

Päivän aikana ryhmälounas

Tutustutaan Raippaluodon kylään ja käydään kirkossa (vuodelta 1781). Kirkko sai 1840 –luvulla alttaritaulun ja saarnatuolin Pyhän Marian kirkosta Vanhasta Vaasasta ja ne pelastuivat näin ollen Vaasan palosta vuonna 1852.

Matka jatkuu Södra Vallgrundin viehättävään kylään ja siellä vierailemme Sommaröhallenissa. Täällä on myynnissä lähes 80 saariston ja lähiseudun käsityöläisen tuotteita. Matka jatkuu vielä Sommarösundin viehättävälle lahdelle, joka ennen oli veneiden suojattu läpikulku ja nyt, johtuen maankohoamisesta, idyllinen, mutta matala lahti.

Kello 17.00 Päivä viimeinen kohde on kovasti toivottu Strömsö. Pääsemme oppaiden kanssa opastetulle kierrokselle kohteessa. Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Vuonna 1852 rakennettuun huvilaan pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla.  Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka.

Palaamme vasta myöhemmin illalla takaisin kotipaikkakunnille.

Matkan hinta: 99 euroa/hlö                                                                                                   

Hinta sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut bussikuljetuksineen