MOBILIA, PANSSARIMUSEO JA HÄMEEN LINNA

13.06.2023

MOBILIA, PANSSARIMUSEO JA HÄMEEN LINNA

13.6.2023 (ti)

Bussin reitti: Vammala kello 8.00 -Nokia kello 8.30-Tampere kello 9.00

Hämeen Linna, tunnin kävelykierros Hämeen linnassa. Hämeen linna on kokenut vuosisatojen aikana sekä loiston että rappion hetkiä. Linnan rakennushistoria on jatkunut jo noin 700 vuotta. Paksuissa muureissa voi yhä nähdä eri aikojen rakennustyylejä ja vanhoja rauniotiloja. Hämeen linna on kunnostettu vanhaan asuunsa. Vieras voi kulkea samoissa huoneissa, joissa on eletty jo keskiajalla.

Kierroksen jälkeen voit vapaasti tutustua Militaria museoon joka esittelee pioneeri-, viesti,- ja tykistö -aselajeja sekä Vankilamuseoon, Vankilan näyttely esittelee tiloja, sellejä ja esineitä, jotka kertovat karua kieltä vankilan arjesta. Pohjakerroksesta löytyy mm. erikoissellejä, vankien sauna ja vaatevarasto. 1. kerroksessa, Vankilan museon päänäyttelyssä on 17 selliä erilaisilla vankilaelämän erikoisuuksilla ja lisäksi lipunmyynti ja vankilan alkuperäinen toimistohuone. 2. kerroksessa on mm. ääni-installaatioita, sairaanhoitajan huone ja vaihtuvia näyttelyitä. Vankilan näyttely jatkuu pihalle asti, josta löytyy mm. kävelypiha-aitauksen eli kakun jäänteet.

Kierroksen jälkeen siirrymme ruokailemaan Ravintola Seiskaan

Siirtyminen Parolaan.

Vierailemme oppaan johdolla Parolan panssarimuseossa ja sen alueella. Kierroksen jälkeen nautimme suositut munkkikahvit. Panssarimuseon kokoelmat ovat ainutlaatuiset. Esimerkiksi neuvostoliittolaisista panssarivaunuista ei ole Venäjän ulkopuolella yhtä kattavaa kokoelmaa. Erityisiä harvinaisuuksia ovat BT-42 rynnäkkötykki, ainioa laatuaan, T-50 kevyt panssarivaunu, joita maailmassa on jäljellä kaksi, ja panssariauto BA-10 on tiettävästi ainoa koko maailmassa.

Harvinaisuudet houkuttelevat vierailijoita Panssarimuseolle ympäri maailmaa. Panssarimuseosäätiön ylläpitämä museo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävänä on kerätä, tallentaa, entisöidä ja tutkia panssarikalustoa sekä esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa, kehitystä ja käyttöä itsenäisen Suomen Puolustusvoimissa.

Panssarimuseo on perustettu vuonna 1961 ja siihen tutustuu vuosittain yli 30 000 kävijää. Museon kokoelmiin kuuluu noin 70 panssariajoneuvoa, 40 panssarintorjunta-asetta ja panssarijuna. Pienesineistön ja arkistomateriaalin määrä on mittava.  Siihen kuuluu runsaasti panssariveteraanien jälkipolvien nähtäväksi luovuttamaa aineistoa. Ulkona rinteessä olevat vaunut eivät ole ajokuntoisia, mutta ovat suojassa sään armoilta.

Mobilia, vierailulle automuseoon. Mobilian näyttelyt käsittelevät autoilevan ja tiellä liikkuvan Suomen historiaa. Suurnäyttely vaihtuu vuosittain ja tuo nähtäville tieliikenteen historiaa aina uudesta, mielenkiintoisesta kulmasta. Rallimuseossa pääset tutustumaan ralliurheilun historiaan, ja Mobilian klassikot -näyttely esittelee upeita museoajoneuvoja. Tarjolla on vaihtelevasti myös muita näyttelyitä. Mobiliassa palvelee museokauppa, joka on monipuolinen lahjatavaraliike sekä tieliikenteen alan erikoiskirjakauppa.

Matkan hinta 99 euroa/ hlö                                                                                                                           

Sisältäen lounaan, sisäänpääsyt ja opastukset ohjelman mukaisesti, munkkikahvit ja bussimatkat

Matkan hinta: 69 euroa/ hlö voimassa olevalla museokortilla.