MYRSKYLUODON MAIJA- ELOKUVAKONSERTTI

28.09.2024 klo 16:40, Tampere-talo

Saapuminen Tampere talolle noin kello 18.15                                                          

Elokuvakonsertti alkaa kello 19.00
Tiina Lymin ohjaama Myrskyluodon Maija -elokuvan suuren menestyksen myötä myös Vantaan Viihdeorkesterin Myrskyluodon Maija -elokuvakonsertti on huikeassa nosteessa. Elokuva tarjoaa katsojille vanhaa kunnioittavan mutta elämännälkäisyydessään ja vimmaisuudessaan tuoreen tulkinnan rakastetusta klassikosta. Ajaton rakkaustarina, ulkosaariston karut maisemat sekä toiveikkuus tragedioidenkin keskellä on yhdistelmä, joka puhuttelee sukupolvesta toiseen.
Ja sitten on se musiikki.
Elokuvan voimallisen musiikin on säveltänyt Lauri Porra. Myös Lasse Mårtensonin alkuperäinen, ikoninen tunnussävelmä on mukana – onneksi, koska Myrskyluodon Maijaa olisi miltei mahdotonta kuvitella ilman sitä.
Porra kuvaa konserttia hienoksi ja myös harvinaiseksi elämykseksi: valtaosa Suomessa tehtävistä elokuvakonserteista tehdään ulkomaisista elokuvista.
Myrskyluodon Maija -elokuva perustuu Ahvenanmaan saaristossa asuneen Anni Blomqvistin (1909–1990) Myrskyluoto-kirjasarjaan. Blomqvist tiesi, mistä kirjoitti: hän asui Ahvenanmaan saaristossa ja menetti merelle sekä miehensä että kaksi poikaansa.
Tarina sijoittuu 1800-luvun puoliväliin, pääosin Suomen ulkosaaristoon. Elokuvassa saaristokylän tyttö, 17-vuotias Maija, naitetaan vastoin tahtoaan naapurin Jannelle. Pariskunta aloittaa elämänsä keskellä aavaa merta – karulla luodolla, jossa kaikki on rakennettava tyhjästä. Rakkaus syttyy ja syvenee vähitellen, ja omapäisestä maalaistytöstä kasvaa vaikeuksien kautta vahva ja neuvokas ulkosaariston nainen. Solar Filmsin tuottaman elokuvan pääosissa loistavat ruotsalaiset näyttelijät Amanda Jansson ja Linus Troedsson.
Elokuvakonsertti on maailmalla vankan jalansijan löytänyt konserttimuoto, jossa valkokankaalla pyörivän elokuvan musiikin soittaa elävä orkesteri. Vantaan Viihdeorkesteri on kokenut elokuvakonsertoija: sen konserteissa on päästy nauttimaan mm. Harry Potter-, Star Wars -, Lumiukko- ja Metsän tarina -elokuvista.

Elokuvan kesto 2 tuntia 45 minuuttia, ei väliaikaa.

Matkan hinta: 89 euroa/ hlö                                                                                                                              

Hinta sisältää pääsylipun ja bussimatkat

Matkan hinta

Aikuiset 89€
HInta sisältää konserttilipun ja bussimatkat

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Huittinen, Härkäpakari piha, Huittinen klo 16:40 -
Itsenäisyydentien pysäkit, Sastamala klo 17:00 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 17:15 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 17:50 -