MYSSYFARMI, MAATALOUSMUSEO SARKA JA HUMPPILA

27.09.2023

Bussin aikataulu                                                                                                                                                                 

Tampere vanhan kirkon pysäkki: 8.15                                                                                         

Nokia, Pirkkalaistien pv-pysäkki kello 8.30                                                                                         

Vammala Linja-autoasema kello 9.20                                                                                              

Kello 9.45 Huittinen Härkäpakari, pieni tauko, matka jatkuu 10.20

Myssyfarmi, Myssyfarmi on maatilalähtöinen palkittu designyritys Pöytyältä, Varsinais-Suomessa. Kaikki tuotteemme ovat paikallisten eläkeläisrouvien eli Myssymummojen neulomia. Heille neulominen on intohimo ja tapa olla. Mummot ovat kaikessa iloisuudessaan brändimme suola ja sydän. Uskomme, että he neulovat jokaiseen tekemäänsä Myssyyn pienen palasen elämänviisauttaan. Mummot ovat ylpeitä työstään ja siksi he signeeraavat jokaisen neulomansa Myssyn. Myssyt on neulottu suomenlampaan villasta. Villa ostetaan suomalaisilta tiloilta, se pestään sekä kehrätään Suomessa ja värjätään käsityönä farmin värikeittiössä. Tuotantoprosessi säilyttää villan luonnollisen rasvan, lanoliinin, mikä tekee langasta luonnostaan vettä- sekä likaahylkivän.

Myssyn KnitKit -neulontapaketit sisältävät kaiken tarvittavan aidon Myssy-tuotteen neulomiseen. Helpoilla ohjeilla ja Myssymummojen vinkeillä onnistuu aloittelijakin! 

Pieni kohde-esittely ja mahdollisuus ostoksiin.

Maatalousmuseo Sarka, Suomen maatalousmuseo Sarka välittää perinnettä ja tietoa, antaa elämyksiä ja avaa näköaloja tulevaisuuteen.

Sarka-museossa on kolme pysyvää näyttelyä, jotka yhdessä kertovat monipuolisesti suomalaisen maatalouden ja ruoan historiasta. Pysyviä näyttelyitä täydentävät päärakennuksessa sijaitsevat vaihtuvat näyttelyt.

Perusnäyttely Maatalouden aika tarjoaa läpileikkauksen koko suomalaisen maatalouden historiasta kivikauden loppupuolelta nykypäivään. Ennen koneita esittelee talonpoikaisen ajan maataloustöitä ja elinkeinoja runsaan esineistön kautta. Konenäyttely taas kertoo työkone-esimerkkien kautta suomalaisen maatalouden koneistumisesta.

Pysyviä näyttelyitä täydentävät monipuoliset vaihtuvat näyttelyt, joita on vuoden mittaan useita. Vaihtuvien näyttelyiden tilassa on esillä vuosittain vaihtuva maaseutuun, maatalouteen tai ruoantuotantoon liittyvä näyttely. Perusnäyttelyssä sijaitsevassa Ruokakulma-näyttelytilassa on esillä ruokateemaisia pienoisnäyttelyitä. Aulagalleriassa ja ravintolasalissa voi ihailla taidenäyttelyitä tai muita maatalousteemaisia näyttelyitä.

nautimme lounaan, jonka jälkeen lähdemme opastetulle kierrokselle Maatalouden aika-näyttelyyn. Opastuksen jälkeen omaa kiertelyaikaa muissa näyttelyissä.

Siirtyminen Humppilaan

 Ostos,- kahvitteluaikaa Humppilassa. Liikkeinä mm Iittala-outlet, Marimekko-outlet, Kirja-paperi puoti, Finlaysonin popup myymälä.

Lähtö kotimatkalle.

Matkan hinta: 68 euroa/ hlö                                                                                                                                           

Matkan hinta: 60 euroa/ hlö/ Museokortti, josta ilmoitettava jo varaustilanteessa.               

Hinta sisältää pääsymaksut, opastukset, ruokailun ja bussimatkat