RUSKARETKI RUKALLE

09.09.2024 - 15.09.2024 klo 04:45, Ruka

Tämän ruskaretken suunnittelussa on otettu paljon asiakastoiveita huomioiin. Ohjelmassa patikointia eri tasoisin reitein oppaiden kera, matkassa myös omatoimisia päiviä.

Voit myös valitaan kokonaan itsellesi ohjelmavapaan loman Rukalla, jolloin päätät ihan itse mitä lomapäivät teet.

9.9.2024 (ma) BUSSIN AIKATAULU ARVIO JA REITTI:                                                                                                                                          

Ensimmäisenä matkapäivänä matkaamme mukavien taukojen kera suoraan Rukalle, jossa majoitumme hotelli Rukanhoviin. Majoittumisen jälkeen nautimme yhteisen päivällisen kello 20.00.

10.9.2024 (ti) RETKIPÄIVÄ RIISITUNTURILLE JA PENTIKILLEpaikallisten oppaiden johdolla.

Tänään lähdemme paikallisien oppaiden kanssa tutustumaan Riisitunturiin. Päivä tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita itsellesi juuri ne sopivammat mitkä hyvältä sinä päivänä tuntuu.

Riisitunturin reitti on 4,6 km ja sen kävelee noin 3 tunnissa. Reitti on varsin helppokulkuinen, joskin tunturin päälle mennään loivaa ylämäkeä. Jos osa ei halua kiertää koko reittiä tunturin huipun kautta, on parkkipaikalta tulipaikalle matkaa 1,8km suuntaansa melko tasaista polkua. Näin kaikki pääsevät retkelle, eikä tarvitse odotella bussissa. Riisitunturin parkkipaikalla on myös Tykky-kotakahvila, jossa voi toki odotella muuta ryhmää tai kävellä ihan sen mikä hyvältä tuntuu. Riisitunturin päältä löytyy taianomainen Ikkunalampi, rinnesuot, avarat maisemat yli Kitkajärven, tunturin tarinat ja rauha. Seuraamme ensin Riisin Rääpäsy-reittiä huipulle ja matkalla tutustumme Riisitunturin kasvimaailmaan, kuulemme tarinoita tunturin kulkijoista ja eläjistä ja nautimme eväät nuotiolla. Riisitunturin polut ovat sorastettuja ja matkalla on muutamat pitkospuut.

Riisitunturilla on myös pitempi reitti, Riisin rietas 10 km, jos osa porukasta haluaa reippailla enemmän. 10km reitin kiertämiseen menee aikaa lounastaukoineen noin 5 tuntia.

Pentik-mäeltä löytyy taidegalleria, kotiseutumuseo, kahvikuppimuseo, Anu Pentikin ensimmäinen kotistudio, kiva kahvila ja tehtaanmyymälä. Aikaa siellä kuluu helposti 2-3 tuntia.

Osa ryhmästä voi kiertää pitkän Riisin retken ja osa lähtee käymään sillä välin Pentikillä.

Päivässä kahvia, nisua ja pientä suolapalaa. Varaudu retkipäivään hyvillä itselle sopivilla eväillä.

11.9.2024 (ke) OMATOIMINEN PÄIVÄ

Omatoiminen päivä Rukalla, tänään voit suunnitella aivan sellainen päivän kuin itse hyvältä tuntuu.

12.9.2024 (to) RETKIPÄIVÄ HOSSALLE, paikallisten oppaiden opastamana.

Hossassa on runsaasti mukavia ja helpohkoja mäntykankaita ja helpoin reitti 4,9km kulkee kauniissa mäntymetsässä hiekkaharjujen ja kirkasvetisten lampien keskellä. Pidempiä reittejä löytyy joka makuun ja osa ryhmästä voisi tutkia niitä. Varsinaisia nähtävyyksiä Hossassa on Julma-Ölkky. Tutustuminen tapahtuu veneeseen, johon mahtuu koko porukka ja siitä rotkojärven näkee kaikkein parhaiten. Julma-Ölkyn kalliomaalaukset on mahdollista nähdä ainoastaan veneestä. 

Teemme retken yhdessä veneellä Julma-Ölkyllä ja sen jälkeen jakaannumme helpolle 4,9km reitille ja Värikallion 8km reitille. Silloin tulee nähtyä mahdollisimman paljon Hossan parhaita paloja. Hossan kansallispuistossa on polkuverkostoa yhteensä noin 90 kilometriä. Pääosin helppokulkuiset polut kiertelevät Hossan komeimmissa harju- ja järvimaisemissa. 

Julma-Ölkky on suurin kolmesta Suomessa olevasta maan halkeamaan syntyneestä kanjonijärvestä. Julman Ölkyn synty ajoittuu yli 2 miljardia vuotta sitten tapahtuneeseen maapallon pinnan muodostumiseen. Se on ylimmäinen järvi Oulujoen vesistöön kuuluvalla Hyrynsalmen reitillä, joten sen vedet virtaavat Kiantajärven läpi Emäjokea myöten Oulujärveen ja sieltä Oulujokea pitkin Perämereen. Julman-Ölkyn (karttanimenä Ylä-Ölkky) pituus on noin kolme kilometriä ja leveys kapeimmalla kohdalla noin 10 m. Sen syvyys on 50 m. Kallioiden korkeus korkeimmalla kohdalla on noin 50 m. Halkeama jatkuu kapean kannaksen jälkeen vielä yli puoli kilometriä ensin Pikku-Ölkkynä ja myöhemmin Ölkynlampena, ,jonka jälkeen halkeama kapenee ja rannat mataloituvat 2 km:n matkalla. Pohjalla virtaa Ölkynpuro.

Hossassa on kiva luontokeskus, jossa voi pitää taukoa.

Päivässä kahvia, nisua ja pientä suolapalaa. Varaudu retkipäivään hyvillä itselle sopivilla eväillä.

13.9.2024 (pe) PIENI KARHUNKIERROS, paikallisten oppaiden kanssa maastoon.

Kierroksen pituus on 10-12km riippuen lähtöpaikasta. 10km kierroksella (Lähtö Basecamp Oulanka) näkee kaikki parhaat paikat ja koko ryhmän on mahdollista kulkea retken alkumatka yhdessä. Retkeilijöiden kunnon mukaan sitten väkeä kääntyy oppaan kanssa takaisin ja innokkaimmat kävelijät kiertävät koko kierroksen (4-5 tuntia)

Lyhyt retki (yhteensä 2km) ja lounas Myllykoskella: Retken aikana näkee kauniin Myllykosken riippusiltoineen

Keskipitkä retki 5-6km Jyrävälle: Retken varrella nähdään kolme kaunista koskea.

Koko pieni karhunkierros 10km: lounas Harrisuvannossa

Basecamp Oulangassa on ravintola, jossa on mahdollisuus istuskella ja kahvitella odottamassa koko kierroksen kiertäjiä.

Päivässä kahvia, nisua ja pientä suolapalaa. Varaudu retkipäivään hyvillä itselle sopivilla eväillä.

14.9.2024 (la) OMATOIMINEN PÄIVÄ

Omatoiminen päivä Rukalla, tänään voit suunnitella aivan sellainen päivän kuin itse hyvältä tuntuu.

15.9.2024 (su) KOTIMATKALLE

Lähtö kotimatkalle heti aamusella. Pidämme matkalla tarvittavat tauot ja lounastamme. Saavumme illalla kotipaikkakunnille.

Matkan hinnoittelu:

Kategoria 1.

Jokaisena hotelliaamuna nautimme aamiaisen noutopöydästä ja jokainen Rukalla viettämämme ilta päättyy päivälliseen kello 19.00

Hinta sisältää matkaohjelmassa kerrotut opastus ja retkipalvelut bussikuljetuksineen.

Kategoria 2.

Matkan hinta sisältää hotelliyöpymiset, bussimatkat, aamiaiset ja päivälliset hotellissa Rukalla kello 19.00.

Kategoria 3.

Matkan hinta sisältää hotelliyöpymiset, bussimatkat, aamiaiset Rukalla.

Matkan ennakkomaksu 100 euroa/hlö laskutetaan toukokuussa ja loppumaksu 1 kk ennen matkaa.

Ruoka-aineallergiat; tieto niistä menee meiltä eteenpäin mikäli ilmoitatte asiasta viimeistään kuukautta ennen matkaa. Emme kuitenkaan lupaa, että retkiolosuhteissa aivan kaikki tulevat toteutumaan. Kovasti herkkä allergisen on hyvä varata pientä omaa välipalaa varoiksi retkille mukaan.                                                                                                  

Matkaohjelma: Ensi syksyyn on valtavasti aikaa ja matkaohjelmaa vielä päivitetään. Jotkut muutokset ovat vielä mahdollisia. Paikalliset oppaat ovat suunnitelleet nämä kolme mainiota retkipäivää meille luontoon. Reiteillä otetaan huomioon monenlaiset ja tasoiset kulkijat.


Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista, joka suojaa matkan aikana sekä jo ennen matkaa mahdollisissa myöhäisissä asiakkaan matkan peruutustilanteissa sairauden yllättäessä.                                                       

peruutustilanteissa noudatamme valmismatkalakia.                                               

*Hyvä selkään sopiva reppu                                                                                                                           

*Sauvakävelysauvat, helpottamaan ulkoilua.                                                                                                                               

*Suomen vaihtelevaan säähän sopivaa vaatetusta, niin ulkoiluun kuin sisätilaankin, myös päähine, käsineet ja hyvät ulkoilukengät. Hotellit ovat tapahtumien läheisyydessä, joten tanssikengätkin saattavat olla tarpeen, mikäli alkaa tanssijalkaa vipattamaan.                                              

*Kuvamuistoja kotiin, mukaan puhelin tai kamera latureineen.                                    

*Toivomme että matkan aikana kaikki huomioisivat toisensa eivätkä käyttäisi vahvoja tuoksuja bussissa, bussissa on usein tuoksuille herkistyneitä mukana. Näin kaikkilla on matkalla mukavaa.                                                                                                         

*Linja-autotalleillamme (Keskikatu 20) löytyy asiakaspaikoitus, joten sinne voi vapaasti pysäköidä auton matkan ajaksi.

*Pidämme oikeudet muuttaa ohjelmaa ja aikatauluja, mikäli jokin paivana syy sitä vaatii.

MAJOITUS: Scandic Rukanhovi;  Scandic Rukahovi sijaitsee Rukan sydämessä, parhaalla paikalla. Runsaalla aamiaisellamme on tarjolla kaikki Scandicin aamiaisherkut sekä valikoima Kuusamon alueen erikoisuuksia. Nauti hyvistä unista mukavassa ja viihtyisässä huoneessa. Hotelli sijaitsee aivan Ruka keskuksessa ja hotellin ympärillä on erilaisia putiikkeja, ruokakauppa, keilahalli, kuntosali, kävelylenkkipolkuja, kahviloita ja viihdetarjontaa. Gondolihissi lähtee ihan hotellin vierestä.

Standard-huone; Kaksi vuodetta 90-100 cm, 18 m2, puinen lattia, työpöytä, kylpyhuone suihkulla, hiustenkuivain, kuivauskaappi, sijaitsevat hotellin alkuperäisosassa

Superior-huone; Kaksi vuodetta 100cm, sohvasta mahdollisuus tehdä lisävuode, 30 m2, puinen lattia, työpöytä, oleskelualue, kylpyhuone suihkulla, hiustenkuivain, vedenkeitin, kahvia/teetä, kuivauskaappi, terassi tai parveke, sijaitsevat hotellin uudisosassa eli samassa rakennuksessa kuin hotellin vastaanotto

Pidämme oikeudet matkaohjelman muutoksiin.

Matkan hinta

Kategoria 3, majoitus Standard-huone 2 hh 850€
Kategoria 3, majoitus Superior-huone, 2 hh 950€
Kategoria 2, majoitus Standard-huone 2 hh 1050€
Kategoria 3, majoitus Standard-huone 1 hh 1150€
Kategoria 2, majoitus Superior-huone 2 hh 1150€
Kategoria 1, majoitus Standard huone 2 hh 1199€
Kategoria 1, majoitus Superior-huone 2 hh 1299€
Kategoria 2, majoitus Standard-huone 1 hh 1350€
Kategoria 1, majoitus Standard-huone 1 hh 1500€
Hinta sisältää valitsemasi palvelupaketit bussikuljetuksineen

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Lauhamon Tallit, Keskikatu 20 Sastamala klo 04:45 -
Itsenäisyydentien pysäkit, Sastamala klo 04:50 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 05:00 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 05:30 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 06:00 -