SUOMEN HEVONEN, Pyynikin kesäteatteri, 6 paikkaa vapaana

28.07.2022

Bussin aikataulu ja reitti:

Lauhamon tallit: 16.15

Vammalan linja-autoasema kello 16.30

Saapuminen teatterille kello 17.30

Kello 18 näytös

Sirkku Peltolan menestysnäytelmä Pyynikin kesäteatterissa

Maaseutua ei voi tuoda - ja helvetin vaikea sitä viedäkin on! Suomen hevonen on hillittömän hauska ja terävä kuva Suomen maaseudusta. Tai mitä siitä on jäljellä.

Näytelmä tapahtuu kuvitteellisessa Kimasen kylässä vuonna 2000. Kotalan miehet päättävät myydä tilan viimeisen hevosen Italiaan, gurmeeravintolaan. Salaa. Rekkalastillinen suomenhevosia leviää pellolle, syntyy ongelma lihasta.

Sirkku Peltolan alkuperäinen Suomen hevonen nähdään nyt ensi kertaa Tampereella sitten vuoden 2005. Tästä klassikoksi muodostuneesta kotimaisesta kasvoi neliosainen ”trilogia”, joka saattoi samat näyttelijät yhteen Kotalan laajennettuun suurperheeseen noin kymmenen vuoden ajaksi Tampereen Työväen Teatterissa.

Pyynikin kesäteatterin Suomen hevosessa nähdään nyt Äiten (Maria Aro), Ailin (Tuire Salenius), Jaanan (Miia Selin) ja Kain (Aimo Räsänen) kauan kaivattu paluu. Työryhmään liittyvät freelancer näyttelijä Juhani Laitala, Mari Turunen Tampereen Teatterista sekä TTT:n Teija Auvinen.

“Jälleen kohtaaminen näiden juurevien näyttelijöiden kanssa hätkähdytti näytelmän lukuharjoituksessa. Osa heistä tosiaan puki aiemmin samat roolivetimet päälleen kymmenen vuoden ajan”, sanoo käsikirjoittaja ja ohjaaja Sirkku Peltola. “Eniten tällä välin on muuttuneet katsojien silmät. On suurenmoista huomata, että miten paljon maailma on muuttunut, ja toisaalta miten vähän. Huutomerkki muodostuu vuoteen 2000 sijoittuvasta ajankuvasta ja siitä, mikä tarinassa on ikuista”.

Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola

Rooleissa Maria Aro (Äite), Tuire Salenius (Aili), Juhani Laitala (Lassi), Aimo Räsänen (Kai), Teija Auvinen (Mervi), Miia Selin (Jaana), Mari Turunen (KK),

Näytelmä on Pyynikin kesäteatterin, Tampereen Työväen Teatterin ja Tampereen Teatterin yhteistuotanto.

Matkan hinta: 58 euroa/ hlö                                                                             

Sisältäen teatterilipun ja bussimatkat