TAIKAHUILU-Ooppera Tampere talossa

12.03.2022

TAIKAHUILU- TAMPERE TALOSSA

12.3.2022 kello 15.00

Tampereen Oopperan vuoden 2022 oopperatuotantona nähdään 1930-luvun Las Vegasiin sijoitettu Mozartin Taikahuilu, jota esitettiin Tampere-talossa ensimmäisen kerran 11 vuotta sitten loppuunmyydyille katsomoille. Oopperan ensi-ilta on 2.3.2022. Päätehtävissä loistavat sopraano  Tuuli Takala Paminan roolissa ja tenori Tuomas Katajala Taminon roolissa. Papageonon roolin tulkitsee baritoni Arttu Kataja. Oopperan ohjaa vuoden 2011 tapaan Tuomas Parkkinen. Esityksiä on kaikkiaan kuusi.

Kolmikko on viimeksi tehnyt yhteistyötä Tampereen Oopperan kiitetyssä ja ylistetyssä Veljeni Vartija -oopperassa (2018). Teos kertoi vuoden 1918 tapahtumista. Pääparina nähtiin tuolloinkin Takala ja Katajala ja ohjaajana Parkkinen.

– Tuuli Takala ja Tuomas Katajala ovat sukupolvensa lahjakkaimpia laulajia, suomalaisia maailmantähtiä. Viimeksi teimme verevää draamaa sisällissodasta, nyt vuorossa on monta astetta iloisempi teos, sanoo Tuomas Parkkinen.

Parkkiselle Taikahuilun erityisyys syntyy loputtomasta lapsenomaisesta kekseliäisyydestä, henkilöhahmojen ja tapahtumien runsaudesta, taianomaisesta fantasiasta ja Mozartin nerokkaasta musiikista. Taikahuilun vuoden 2022 ohjauksessa on mukana myös yllätyksiä:

– Olemme päivittäneet teosta. Myös uudet solistit tuovat ohjaukseen tuoretta rytmiä ja vauhtia. Jo vuonna 2011 näyttämöllä nähtiin kimalletta, show-elementtejä ja hämmästyttäviä taikatemppuja, Parkkinen sanoo.

Taikahuilussa kuullaan Tampere Filharmonian lisäksi Tampereen Oopperan kuoroa. Lisäksi tuotantoon etsitään laulavia nuoria esiintyjiä teoksen lapsitehtäviin. Haku käynnistyy syksyllä.

– Kaikki rakastavat Taikahuilua. Sen magiikkaa ja huumoria. Se on sopiva teos ensikertalaiselle eikä konkarikaan kyllästy siihen koskaan, Parkkinen kertoo.

Vuoden 2011 Taikahuilu on yksi Tampereen oopperan menestyneimmistä tuotannoista

– Tämä Taikahuilu on jäänyt monelle yleisöstämme mieleen yhtenä Tampereen Oopperan lähihistorian värikkäimpänä ja vahvimpana tuotantona. Meille on tärkeää, että saamme tarjota korona-ajasta kärsineelle ja kulttuurin pariin kaivanneelle yleisölle superteoksen, jossa yhdistyvät sadun taika, huippusolistit ja upea taiteellinen dream team, kertoo Tampereen Oopperan vastaava tuottaja Suvi Leinonen.

Teoksen lavastuksen Kati Lukan suunnitelmien pohjalta uusii Tinde Lappalainen. Pukusuunnittelu on Tarja Simonen ja sen uudelleen kokoaa Elina Vättö. Teoksen valosuunnittelusta vastaa valosuunnittelija Ville Syrjä. Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Risto Joost, joka johtaa ensimmäisen teoksensa Tampereen Oopperassa.

Taikahuilun koko roolitus julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Oopperan esityskieli on suomi, teos tekstitetään suomeksi ja englanniksi.

Esityksen kesto ilmoitetaan myöhemmin. Esityksessä on väliaika.

Matkan hinta: 120 euroa/ hlö

Hinta sisältää A-hintaryhmän lipun ja bussimatkat

Linja-autoliikenne Antti Lauhamo Oy 03-5130412