URHEILUMUSEO TAHTO JA FAZERIN VIERAILUKESKUS

25.10.2024 klo 07:45, Helsinki

Tauko matkalla.

Urheilumuseo Tahto                                                                                                                          

Opastettu kierros tässä ainutlaatuisessa museossa ja reilusti omaa aikaa tutustumiseen kohteessa ja kaupassa käyntiin. Tahdon päänäyttely tuntuu kaikilla aisteilla, kuten urheilu. Urheilu läpäisee koko yhteiskunnan, ja ihmisen. Näyttelyssä kävijä voi eläytyä jännitykseen, riemuun tai vaikka pettymykseen. Näyttely koostuu viidestä teemasta, mitkä ovat pukuhuone, Helsinki 1952, elämysurheilu, sankaruus sekä lumi ja jää. Näyttelyssä saa halutessaan myös hien pintaan. Tahdon tarina rakentuu kansainvälisesti ainutlaatuisista ja laajoista liikuntakulttuurin kokoelmista, mitä on kerätty 1900-luvun alusta alkaen. Kokoelmamme muodostavat suomalaisen liikunnan ja urheilun kansalliskokoelman, joka on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kokonaisuus. Urheilumuseon näyttelyiden pohjana toimii 35 500 esinettä ja 500 000 valokuvaa, joilla kuvitetaan myös julkaisuja. Kirjastomme on yksi maailman laajimmista urheilu- ja liikunta-alalla, sisältäen 30 000 kirjaa ja tuhansia lehtivuosikertoja. Arkistossa on yli 2000 metriä urheilujärjestöjen, -yhdistysten ja henkilöiden asiakirjoja. Kokoelmamme täydentyvät kansallisesti merkittävillä aineistoilla.
Tapahtumien salliessa halukkaille vierailu myös Olympiastadionin tornissa, jonne hissikuljetus.

Fazerin tehtaat, ensimmäisenä nautimme ryhmälounaan, jonka jälkeen teemme mieleenpainuvan kierroksen Fazerilla näyttelyssä, Fazerin omien oppaiden johdolla kestää noin tunnin. Tarjoaa nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa kaikenikäisille. Näyttelyssä tutustutaan Fazerin toimintaan, pitkään historiaan, tarinoihin, yritysvastuuseen, innovaatioihin sekä laajaan tuotevalikoimaan.
Jokainen maksava vieras saa lähtiessä mukaansa tuotekassin.                              

Näyttelykierroksen yhteydessä on mahdollisuus tehdä ostoksia myymälässä.
Fazerin herkullisen tuotteiden lisäksi myymälässä on myynnissä ainutlaatuinen oheistuotevalikoima muun muassa muistikirjoja, jääkaappimagneetteja, postikortteja ja -merkkejä, T-paitoja, sekä tuotteita, joita et saa mistään muualta.

Matkan hinta

Lapset alle 12 vuotta 60€
Museokortti (matkaan mukaan) 75€
Aikuiset 85€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Pori, Abc-Tikkulan piha, PORI klo 07:45 -
Porin Matkakeskus, Tilausajolaituri, Pori klo 08:00 -
Ulvilan pv-pysäkki, Ulvila klo 08:10 -
Huittinen, Abc:n piha, Huittinen klo 08:50 -