WIURIALAN KARTANO, CHILI-PUUTARHA JA BRIKHALL SIIDERITALO

28.08.2024 klo 07:30, Salon seutu

Tauko matkalla.

Wiurilan kartano, pitkästä aikaa kartanon ovet avautuvat. Opastettu museovierailu aluksi kerrotaan Kartanon historia ja hieman nykypäivästä. Sitten tutustutaan museoihin.
Kartanon kotimuseossa on esillä Wiurilassa käytössä ollutta esineistöä 1800-luvulta lähtien. Näyttelyssä on pukuja, asusteita, huonekaluja, astioita, leluja, työvälineitä, kuvia ym. sekä tietoa Wiurilan kartanossa asuneista henkilöistä ja suvuista. 
                                                                                                                                                           

Hevosvaunumuseossa on seudun kartanoiden ajopelejä aina 1700-luvulta alkaen. Kokoelmassa 19 vaunua ja 7 rekeä pienistä ponirattaista aina suuriin valjakkovaunuihin. Museon tilassa aikakauden valjaat ja tarvikkeet sekä kartanon vanha paja ja puuverstas pienoiskoossa. 
Wiurilan päärakennus on arkkitehti  Bassin piirtämä rakennus joka sijaitsee noin. 300 metriä Engelin piirtämästä rakennuksesta. Siirrymme jalan sinne ja nousemme kivisiä portaita pitkin toiseen kerrokseen. Kartanon vanha rouva ja herra asuttavat koiransa kanssa alakertaa.
Tutustumme päärakennuksen kauniinpiin huoneisiin. Voimme aistia menneen ajan huoneissa.
Vierailun päätteeksi nautimme ryhmälounaan.

Heinän Chilipuutarha ja heidän tuotteiden myymälä. Saatavana tuoretta chiliä sekä erilaisia chili jalostetuotteita. Kuulemme heidän tarinansa ja saamme tehdä maukkaita tuoteostoksia. Viime kesänä vierailimme puutarhalla ensimmäistä kertaa ja kohde sai hyvää palautetta.

Brinkhall Sparkling, Siideritalo. Tutustuminen oppaan johdolla yrityksen toimintaan ja maistiaiset. Brinkhall Sparkling on moderni siideribrändi, joka New Nordic Cider filosofian myötä tarjoaa valikoiman poikkeuksellisia siidereitä, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista ja kestävillä tuotantomenetelmillä. New Nordic Cider on käsite, joka viittaa laadukkaisiin, luonnollisiin ja pohjoismaisista raaka-aineista valmistettuihin siidereihin. Se perustuu New Nordic Kitchen -liikkeen arvoihin, kuten kestävään kehitykseen, paikallisten raaka-aineiden käyttöön ja luovuuteen. New Nordic Cider -tuotteet ovat usein käsityöläissiidereitä, jotka valmistetaan pienissä erissä ja tarjoavat monipuolisen valikoiman erilaisia tyylejä.
Viinitilan pääarvot ovat korkea laatu ja kotimaisuus. Tuotteet ovat 100 % suomalaisia. Omenatarhamme sijaitsevat Järvenperällä ja Lohjalla. Omenalajikkeet Lobo, Melba, Atlas, Raike, Åkero, Kaneli, Antonovka ja monet muut mehustetaan tehtaan omissa tiloissa korkean laadun varmistamiseksi. Tuotteiden ostosmahdollisuus.

Matkan hinta: 99 euroa/ hlö
Sisältäen opastetut kierrokset ja esittelyt kohteissa, lounaan, maistiaiset ja bussikuljetukset ohjelman mukaisesti.

Matkan hinta

Aikuiset 99€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 07:30 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:50 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 08:25 -
Huittinen, Härkäpakari piha, Huittinen klo 08:45 -