WIURILAN KARTANO, ILOLAN ARBORETUM JA MUURLAN TEHTAANMYYMÄLÄ

24.07.2024 klo 07:00, Salon seutu

Tauko matkalla

Wiurilan kartano, pitkästä aikaa kartanon ovet avautuvat.   Opastettu museovierailu aluksi kerrotaan Kartanon historia ja hieman nykypäivästä. Sitten tutustutaan museoihin.
Kartanon kotimuseossa on esillä Wiurilassa käytössä ollutta esineistöä 1800-luvulta lähtien. Näyttelyssä on pukuja, asusteita, huonekaluja, astioita, leluja, työvälineitä, kuvia ym. sekä tietoa Wiurilan kartanossa asuneista henkilöistä ja suvuista. 
Hevosvaunumuseossa on seudun kartanoiden ajopelejä aina 1700-luvulta alkaen. Kokoelmassa 19 vaunua ja 7 rekeä pienistä ponirattaista aina suuriin valjakkovaunuihin. Museon tilassa aikakauden valjaat ja tarvikkeet sekä kartanon vanha paja ja puuverstas pienoiskoossa. 
Wiurilan päärakennus on arkkitehti Bassin piirtämä rakennus joka sijaitsee noin. 300 metriä Engelin piirtämästä rakennuksesta. Siirrymme jalan sinne ja nousemme kivisiä portaita pitkin toiseen kerrokseen. Kartanon vanha rouva ja herra asuttavat koiransa kanssa alakertaa.
Tutustumme päärakennuksen kauniinpiin huoneisiin. Voimme aistia menneen ajan huoneissa.

Muurlan tehtaanmyymälä. ryhmälounas ja aikaa tehdä ostoksia tehtaanmyymälästä.

Ilolan arboretum, Vaikka alueen rajat ovat tulleet vastaan, metsäpuutarha kehittyy ja monipuolistuu koko ajan Ilolan arboretum Salossa on kauneimmillaan.
Valoisan mäntymetsän keskellä kaartelevat polut, joiden varsilta silmä poimii yhä uusia, erikoisia puita ja pensaita. Välillä noustaan kalliopuutarhaan, jota hallitsevat monenmuotoiset havukasvit. Lopulta reitti johtaa tummalle suolammelle, jonka rannalla viimeistään syke tasaantuu ja rauha laskeutuu mieleen. Kymmenen hehtaaria silkkaa ihanuutta – kuka ihme tämän kaiken on suunnitellut ja rakentanut?
Rodoalue, suolampia, suopursumetsää, mäntymetsää, kalliopuutarha, matalien ja kääpiömäisten havujen näytealue, maisemapuutarha, taimisto, esteellisyys: arboretumin polut ovat helppokulkuiset ja suhteellisen leveät, mutteivat aivan täysin esteettömät, myös korkeuseroja esiintyy - esim. lastenvaunuille polut soveltuvat myös hyvin. Arboretumin kävelyreittien pituus: reitistöä runsaslukuisasti.
Opastettu rauhallinen kävelykierros tässä upeassa Arboretumissa.
Lähtö kotimatkalle noin kello 18.

Paluu samaa reittiä kotipaikkakunnille.

Matkan hinta: 99 euroa/hlö                                                                                                                                                                           

Sisältäen opastukset Arboretumissa ja Wiurilassa, pääsymaksut, lounaan ja bussimatkat

Matkan hinta

Aikuiset 99€
Sisältää oheisen ohjelman mukaiset palvelut

Kuljetus (reitti ja aikataulut)

Pysäkki Lähtö Saapuminen
Ylöjärvi, Matkatien pysäkki, Ylöjärvi klo 00:00 -
Lempäälä Linja-autoasema, Lempäälä klo 00:00 -
Valkeakoski, linja-autoasema, Valkeakoski klo 07:00 -
Tampere, Keskustori, Vanhan kirkon pysäkki, Tampere klo 07:40 -
Nokia, Pirkkalaistien pikavuoro pysäkki, Nokia klo 07:55 -
Vammala Linja-autoasema, Sastamala klo 08:35 -
Huittinen, Härkäpakari piha, Huittinen klo 08:55 -